אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

יומני רשת: קטעי קישור

 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 

5,000 לוביסטים, הצעה אחת; ההצבעה על 'חוק הפטנטים בתוכנה' ביום ד'

לפני שתאומץ הדירקטיבה השנויה במחלוקת שעשויה לאפשר הגנה בפטנטים על תוכנה גם באירופה, לאחר ארבע שנים של התדיינות ומאבקים, הפרלמנט ומועצת האיחוד האירופי יצטרכו להגיע להסכמה בעניין נוסח הדירקטיבה שתהפוך, אם תתקבל, לחוק בכל 25 המדינות החברות באיחוד.

 

מועצת האיחוד (הזרוע המבצעת) כבר אימצה כזכור את ההצעה בניגוד לעמדתן של מספר מדינות, בהן הולנד, פולין, דנמרק ופורטוגל, ודחתה הצעה של הפרלמנט להחזיר לאחור את תהליך החקיקה. עיקר המחלוקת הוא סביב נוסח הטקסט בהתייחסו למושגים בעיתיים כמו "המצאה" ו-"חדשנות", אשר כפי שהם, הם פתוחים לפרשנות ולכן בסיס להתדיינות משפטית שמתנגדי החקיקה רוצים היו למנוע. בעיקר עניין פתיחת פתח לרישום פטנטים על תוכנה.

 

200 חברי פרלמנט באיחוד תומכים בביצוע שינויים בנוסח המקורי, שיבטיחו חסימת אפשרות לפרצות מסוג זה והם מציעים 21 תיקונים להצעת המועצה. כדי שיתקבלו כהחלטה רשמית של הפרלמנט, יש צורך בתמיכתם של לפחות 367 חברי פרלמנט (מתוך 732).

 

מיותר לציין שרוב החברות האירופאיות מתנגדות לשינויים המוצעים. חברת SAP למשל מציינת שקהילת הקוד הפתוח, שרואה עצמה מאויימת על ידי החקיקה, לא נפגעה עד כה כתוצאה מרישום פטנטים על תוכנה, והיא משגשגת. החברות נוקיה, פיליפס, אריקסון, אלקטל ואחרות, שלחו לחברי הפרלמנט מכתבים בהם מודגשת הקריטיות של ההחלטה לקיומה של תעשיית התוכנה באירופה והישארותה תחרותית.

 

כ-5,000 (!) לוביסטים פועלים לקידום אינטרסים שונים במוסדות האיחוד, וחברי הפרלמנט מודעים לעניין המסחרי הרב בחקיקה, אחדים מהם, כפי הנראה, מוטרדים מכך. גם אם יאושרו התיקונים בפרלמנט, המועצה האירופאית יכולה עדיין לדחותם בתוך פרק זמן קצוב לשלושה חודשים. אם יקרה, המועצה והפרלמנט יכנסו לתהליך גישור מיוחד ("Concilation") שאם יכשל, הדירקטיבה תיזנח. (מקור: לינמגזין)

 



מאת: אורי שרף | 20:45 |  ללא תגובות 
שלחו קטע לחבר  |  הוסיפו תגובה | 

פורמט להדפסההדפס כתבה   שמירהשמרו כתבה  

חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

מחשב, מחשבים, טכנולוגיה, סלולר, גאדג'ט, אפל, iphone, מיקרוסופט, גוגל, סלולרי, נייד, ניידים, חדש, קנייה, מפרט, משחקים, קונסולה, פלייסטיישן, משחקי,וידאו, קולנוע, ביתי, playstation
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as07-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©