שתף קטע נבחר

קסם הקינמון - ריחני, טעים ומעורר תאווה

השכבה הפנימית של עץ טרופי ממשפחת הדפנה היא הקינמון - התבלין שמבשם ומעניק טעם למאכלים רבים. בריא, מעורר תיאבון ואפילו מעורר חשק מיני. פיליס גלזר מגישה מתכונים בניחוח קינמון

שמתם לב שיש קסם בקינמון? מיליוני אנשים ברחבי העולם מחייכים כשהם שומעים את המלה קינמון, ללא ספק בזכות המאכלים הטעימים שהוא מבשם. בימי קדם באמת שימש הקינמון כבושם, וגם כתרופה, כחומר משמר וכתבלין. הוא אפילו מוזכר בתנ"ך.

 

הקינמון הוא השכבה הפנימית של עץ טרופי ממשפחת הדפנה, שהתגלה לראשונה בסרילנקה. בעונת הגשם מסירים את הקליפה ומייבשים אותה בשמש ל-24 שעות, מקלפים את השכבה החיצונית ונותנים לחלק הפנימי להתייבש ולהפוך למקלות בצורה האופיינית. סוחרים הציגו למצרים הקדומים את הקינמון, והם מיהרו להשתמש בו להכנת המומיות. הביקוש לקינמון והתשוקה לפלפל הביאו להתפתחות הסחר בתבלינים ולגילוי העולם החדש.

 

לקינמון יש ניחוח מתוק, המורגש יותר כאשר הוא טחון. הוא נמכר במקלות דקים או בחתיכות גדולות, אבל הדקות גם מראה על האיכות. עדיף לקנות אותו טחון בכמויות קטנות כל פעם, או לחוות חוויה אמיתית - לטחון את הקינמון לבד במטחנת קפה. הקינמון לא רק מבשם ומקנה טעם לדברי מאפה, הוא גם נהדר עם אורז, יין חם ופירות אפויים. ברפואה העממית נחשב הקינמון למעורר תיאבון, מחזק את הרקמות ויעיל בטיפול נגד פטריות. הוא מכיל כמויות מרשימות של סידן, אשלגן, אבץ ואפיל הויטמינים A ,C, B3. הקינמון, אגב, גם נחשב למעורר חשק מיני.

 

שושנת קינמון

טעמתי את שושנת הקינמון של ארז קומרובסקי במסיבה. תאווה לעיניים ולחיך.

 

המרכיבים:

250 גרם חמאה

2 ביצים

100 גרם סוכר

1 כפית מלח 

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים מפוררים

150 גרם חלב

תערובת של 1/2 כוס סוכר, 1 כף קינמון ו-1 כוס אגוזים או פקאנים קצוצים

1 ביצה טרופה

8-6 מקלות קינמון דקים (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

  1. מרככים 100 גרם חמאה במערבל חשמלי, ומעל שופכים את הקמח המעורבב היטב עם השמרים המפוררים.
  2. בקערה נפרדת מערבבים סוכר, מלח וביצים. שופכים את תערובת הביצים מעל הקמח, ואז מוסיפים את החלב.
  3. מפעילים את המערבל תחילה במהירות נמוכה ואז במהירות גבוהה למשך 5 דקות. מכסים את קערת המערבל בניילון ומניחים כחצי שעה בחוץ.
  4. מוסיפים 100 גרם חמאה רכה למערבל תוך עירבוב הבצק, עד שכל החמאה נבלעת בו. מכסים ומקררים את הבצק שעה במקרר.
  5. מרדדים את הבצק למלבן, מורחים ב- 50 גרם חמאה מומסת, ומעל מפזרים תערובת של סוכר, קינמון ואגוזים. מגלגלים לאורך לצורת רולדה, ופורסים פרוסות בעובי של כ-5 ס"מ.
  6. מניחים בצורת עיגול בתוך תבנית קפיצית משומנת, בקוטר 24 ס"מ. תוקעים מקלות קינמון בין השבלולים ומתפיחים כ-45 דקות.
  7. מורחים בביצה טרופה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.

 

משקה חלב, שקדים וקינמון חם

מתכון משגע של "קפה מקיאטו" בת"א .

 

המרכיבים (לכל כוס):

1/2 1 - 1 כפיות תרכיז שקדים טבעי

1 כוס חלב חם

1 מקל קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את סירופ השקדים בכוס זכוכית גדולה. מחממים את החלב עם מקל הקינמון על גבי אש קטנה (או במיקרוגל), מוציאים וטורפים במטרפת יד (או במיני- מערבל חשמלי) עד לקבלת קצף.
  2. יוצקים לכוס זכוכית גדולה, מערבבים היטב ומגישים. 

 

סוכר מתובל בקינמון

 

סוכר וקינמון הם שידוך מהסרטים. מחזיקים את התערובת ב"שייקר" (צנצנת זכוכית עם מכסה מתכת או מכסה מחורר מפלסטיק), והסוכר המתובל מוכן לפיזור על פנקייק, דגנים, דייסה ועוד.

 

המרכיבים:

1 כוס סוכר חום בהיר ("דמררה")

1 כף קינמון טחון

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את החומרים בצנצנת עם מכסה ומנערים. מעבירים ל"שייקר". אם אין לו מכסה, שמים דף מגבת נייר בין המכסה לזכוכית, כדי למנוע כניסת אבק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טעים ומעורר תאווה. מקלות קינמון
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים