שתף קטע נבחר

בריטניה: מנהיג השמרנים לא מכחיש שעישן סמים

"כמו אנשים רבים, גם אני עשיתי דברים בצעירותי שלא הייתי צריך לעשות, ואני מתחרט עליהם", אמר מנהיג האופוזיציה בבריטניה, דיוויד קמרון, בתגובה לדיווחים שהתפרסמו היום בעיתוני בריטניה, לפיהם עישן מריחואנה כשהיה בתיכון. "אני מאמין שגם לפוליטיקאים יש זכות לעבר פרטי, שיישאר פרטי", הוסיף, וציין כי לא יכחיש את מה שפורסם

מנהיג האופוזיציה בבריטניה, דיוויד קמרון, אמר היום (א') כי לא יכחיש את הדיווחים שהתפרסמו בכלי התקשורת במדינה, לפיהם עישן מריחואנה כשהיה תלמיד בבית הספר היוקרתי "איטון" לפני 25 שנים.

 

"כמו אנשים רבים, גם אני עשיתי דברים בצעירותי שלא הייתי צריך לעשות, ואני מתחרט עליהם", אמר קמרון לעיתונאים שהתאספו מחוץ לביתו במחוז אוקספורדשייר. "עם זאת, אני מאמין שגם לפוליטיקאים יש זכות לעבר פרטי, שיישאר פרטי. לכן אין בכוונתי להוסיף פרטים על מה שדווח בעיתונים היום", הוסיף מנהיג המפלגה השמרנית.

 

עם זאת, קמרון הבהיר כי הוא "אינו מתכוון לפרסם הכחשות" לכתבו שהתפרסמו היום בעמודים הראשיים של העיתונים "אינדפנדנט" ו"מייל און סנדיי". על-פי הדיווחים, בשל פרשת הסמים שבה היה מעורב, כמעט סולק קמרון מ"איטון", אחד מבתי הספר היוקרתיים ביותר בבריטניה.

 

מהדיווחים עולה כי מדובר בפרשת הסמים הקשה ביותר שהתרחשה אי פעם במוסד החינוכי, והמשטרה אף היא עורבה בעניין. בעקבות חשיפת הפרשה סולקו שבעה תלמידים, שנתפסו מעשנים מריחואנה. אחד התלמידים הלשין על קמרון והוא זומן למנהל. קמרון, שהיה אז בן 15, הודה שעישן. לאחר שהושעה לתקופת-מה מבית הספר, חזר קמרון ל"איטון".

 

בכירים במפלגה השמרנית הביעו בסוף השבוע תמיכה במנהיגם, ואמרו כי הפרשה לא תפגע במצבו הפוליטי. "הפרסום לא משפיע כלל על האופן שבו הוא נתפס בעיני - ואני חושב שגם לא ישפיע על עמדתו של הציבור בבריטניה", אמר מנהיג השמרנים לשעבר, דגלס הייג, בראיון לרשת בי.בי.סי. "כולנו עשינו דברים שהתחרטנו עליהם מאוחר יותר, ואני מניח שזה אחד מהדברים האלה".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קמרון. מתחרט, לא מכחיש
קמרון. מתחרט, לא מכחיש
צילום: איי פי
מומלצים