שתף קטע נבחר

קובה: מצעד 1 במאי - בלי קסטרו

לראשונה מזה 40 שנה, נערך היום בבירת קובה מצעד לציון אחד במאי - בלי שליט קובה הקשיש, פידל קסטרו. בכך ניפץ קסטרו את התקוות שהמצעד יספק לו הזדמנות להופעה ציבורית ראשונה מזה תשעה חודשים, מאז שאושפז ונותח בבטנו. אחיו ראול, שאליו העביר את סמכויות השלטון, השתתף במצעד במקומו

שליט קובה, פידל קסטרו, נפקד היום (ג') מהחגיגות לציון 1 במאי שנערכו בבירה הוואנה. תשעה חודשים לאחר שנותח בבטנו והעביר את השלטון זמנית לאחיו הצעיר, שר ההגנה, ראול - נראה שקסטרו עדיין חלש מכדי להופיע בפומבי.

 

ממיטת חוליו, קרא קסטרו לכל אזרחי קובה להפוך את המצעד לאירוע מחאה נגד ארצות הברית. לאחר שבסרטון וידיאו שהופץ לאחרונה נראה קסטרו חזק מעט יותר - רבו הספקולציות שהוא צפוי לערוך את הופעתו הפומבית הראשונה מאז שחלה במצעד לרגל 1 במאי. עם זאת, קסטרו לא הופיע למצעד - הפעם הראשונה מזה ארבעה עשורים שהמצעד התקיים בלעדיו.

 

ראש האיגוד המקצועי במדינה, סלבאדור ולדס, אמר כי האומה כולה מקווה שקסטרו בן ה-80 יחזור בקרוב לאיתנו. "אני יודע שאני מביע את תחושת העם כאשר אני משגר מכאן איחולי החלמה נמרצים למי שלא רק היה עימנו בימים כאלה - אלא גם הנחה אותנו בחוכמתו הרבה במהלך 50 השנה האחרונות", אמר ולדס למאות אלפי קובנים שגדשו את כיכר המהפכה בבירה, וקראו קריאות נגד בוש ובעד קסטרו, שאותו הם מכנים "אל קומנדנטה".

 

בימים האחרונים עוררו גם חבריו הקרובים של קסטרו את הציפייה שהשליט הקשיש יופיע בכיכר. נשיא ונצואלה, הוגו צ'אבז, אמר ביום ראשון כי קסטרו "חזר לשלוט" במדינה, ואילו נשיא בוליביה, איוו מוראלס, אף הכריז כי קסטרו יופיע בציבור ב-1 במאי. עם זאת, קסטרו עצמו לא אותת על כוונתו להשתתף.

 

במאמר מערכת פרי עטו שהתפרסם בעיתוני קובה, קרא לאזרחי המדינה להפגין נגד שחרורו מהכלא של לואיס פוסדה, פעיל אנטי-קסטרו וסוכן CIA לשעבר, שהואשם ברציחתם של 73 בני אדם בפיצוץ מטוס קובני ב-1976.

 

כזכור, קסטרו העביר את מושכות השלטון לאחיו - לאחר שעבר ניתוח חירום בבטנו בסוף יולי האחרון. מאז, לא הופיע קסטרו בציבור - ואזרחי קובה זכו לראות אותו רק בתצלומי סטילס ובכמה סרטוני וידיאו ששודרו בטלוויזיה במדינה. קובה מתיחסת למצבו הבריאותו של קסטרו כאל סוד שמור - ולא גילתה ממה הוא סובל ואיזה ניתוח עבר. לפני חודשים ספורים רבו הדיווחים על כך שחלה הידרדרות משמעותית במצבו, אך מאז הוזמו השמועות והופצו תצלומים נוספים של קסטרו, שבהם הוא נראה מאושש מעט יותר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קסטרו. נעדר
קסטרו. נעדר
צילום: רויטרס
האח הצעיר. היה נוכח
האח הצעיר. היה נוכח
צילום: רויטרס
מומלצים