שתף קטע נבחר

פטנט של גוגל: פרופיל של הגולשים על פי משחקי רשת

לאחר שהיא יודעת מה אתם מחפשים, לאן אתם גולשים, ומה אתם כותבים במיילים ובצ'ט, מבקשת החברה ללקט מידע על הרגלי השימוש גם באמצעות מעקב אחר משחקים, על פי בקשה לפטנט

גוגל רוצה ללמוד על הגולשים גם מהאופן בו הם משחקים, כך לפחות על פי בקשה לפטנט שהוגשה על ידי החברה, מדווח ה-Guardian.

 

הפטנט, שהוגש לפני כשנתיים (ונחשף רק בחודש מרץ השנה) בשמו של אחד החוקרים הראשיים בגוגל, מתואר כ"שימוש במידע על אינטראקציות בין משתמשים במשחקי וידאו, על מנת להגיש פרסומות ממוקדות, בהן יעשה שימוש בתוך משחקי המחשב".

 

פרופיל פסיכולוגי של גיימר

על פי הבקשה לפטנט, אנשים המשתתפים בעולמות מקוונים כמו World of Warcraft או Second Life, אך גם כאלה המשחקים במשחקים רגילים מקבלים החלטות רבות העשויות להצביע על מאפיינים שלהם - בין השאר בחירת הדמויות והמאפיניים הפיזיים שלהם, וכן בחירת דגמים ספציפיים של מכוניות במשחקי מירוצים, ועוד.

 

עוד רוצה גוגל ללמוד על האופי הפסיכולוגי של הגולש, על פי הבקשה לפטנט - למשל, לבדוק כמה זמן השחקן מנצל לשיחות עם שחקנים אחרים לעמות הזמן שהוא מנצל למלחמות איתם (מה שיעיד על רמת אגרסיביות), כמה זמן הגולש מבלה בשיטוט בעולם המקוון, לעומת פעיליות כמו בניה או השלמת משימות ועוד. 

 

"לדוגמה", נכתב, "משתמש שמנצל את מרבית זמנו בעסקאות סחר חליפין לעומת גניבה, עשוי להעיד על כך שהוא מעוניין בעסקאות טובות על פני פריטים ראוותניים".

  

לומדת יותר על הגולשים

החברה לומדת על הרגלי הגולשים דרך השירותים השונים שלה על מנת לייעל את תהליך החיפוש שלה ולספק תוצאות רלוונטיות יותר, אך גם על מנת להתאים פרסומות המוצגות לגולשים, לא רק לפי הקשר התוכן של העמוד בו הן מופיעות, אלא גם על פי צורכי הגולש.

 

שירותים שונים של גוגל כמו Google Analytics ו-Google Web History מאפשרים לנתח את תנועת הגולשים בין האתרים ועל פי תוצאות חיפוש עליהן הקליקו, במקביל הסטוריית תכתובות הדואר האלקטרוני ושיחות הצ'ט בשירות gmail מהווים מקור נוסף לניתוח אופיו של הגולש.

 

בפטנט על שירות החיפוש בבלוגים שהגישה החברה, ונחשף לאחרונה, אף נכתב כי קישור לבלוג המופיע בהודעת דוא"ל עשוי להגדיל את הערך שלו ולקדם אותו בתוצאות החיפוש.

 

גוגל: אין תוכניות קרובות ליישום הפטנט

בכל ההתייחסויות של גוגל לעניין, החברה תמיד אומרת כי היא מתחייבת לשמור על פרטיות הגולשים ולא להעביר את המידע האישי הלאה, ומסבירה שמדובר בכלים שלה לשיפור חווית הגלישה והחיפוש. לאחורנה הודיעה החברה כי תמחוק מידע בן למעלה משנתיים על חיפושים שביצעו הגולשים.

 

במקרה זה פנה ה-Gurdian לגוגל, ומהחברה אמרו בתגובה כי אין להם תוכניות קרובות לממש את הטכנולוגיה הזו ו"מדובר באחד מפטנטים רבים שהחברה הגישה". 

 

סו צ'רמן, פעילת זכויות גולשים, אמרה ל-Guardian כי "אני מבינה למה החברה מעוניינת בזה, אבל זה מאוד מפריע לי שחברה תחזיק פרופיל פסיכולוגי של גולשים".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תעקוב אחרי ההתנהגות שלכם במשחקים
תעקוב אחרי ההתנהגות שלכם במשחקים
מומלצים