שתף קטע נבחר

ירוקים וסגולים: רק ענבים

מאז שהיתה ילדה ועד היום קרין גורן מקפיאה בקיץ ענבים. ממתק מקסים, קרטיב מרענן, גרניטה אלכוהולית מפתה - ועוד מתכונים עם הפרי הכי קיצי שיש

כשהייתי ילדה, פירות היו סוג של עונש בשבילי. תמיד העדפתי ממתקים, ולא היו עוזרים כל השידולים שבעולם לפרוסת תפוח או פלח תפוז. אבל כשהיה מגיע הקיץ, והיינו מבלים ימים צרובי שמש בים, הייתי רק מחכה לממתק הענבים הקפואים של אמא ‭")‬קודם תגמרי את הפיתה עם השניצל‭.("‬ אחרי ששטפתי את הידיים בים משאריות החול (והשניצל‭,(‬ הייתי מקבלת מאמא אשכול ענבים קפואים שנח על קרחומים בצידנית.

 

אני זוכרת שהייתי חופנת בשתי ידיים את האשכול הגדול והקר, מתיישבת בשיווי משקל זהיר על החול החם ומתחילה לנשוך ולהפריד את הענבים בשיניים, מהגבעול ישר לתוך הפה. הענבים הקפואים היו מתוקים-מתוקים, וגם קצת מלוחים מידיי הרטובות, ואם אכלתי אותם מהר מדי הם גרמו לי כאב ראש חד, קצרצר, ואפילו קצת מענג.

 

עד היום, בקיץ אני מחזיקה במקפיא ענבים, ובכל פעם שאני הולכת לים אני לוקחת איתי אשכול קפוא ואוכלת אותו ממש כמו ממתק. הענבים מקבלים מרקם מעולה, כמו גלידוניות קטנות. הנה עוד כמה רעיונות מרעננים וקפואים עם הפרי הכי קיצי שיש.

 

ממתק ענבים מהמקפיא 

הכי פשוט: מקפיאים אשכול ענבים למשך הלילה. הוראות שימוש: אוכלים ישר מהמקפיא ולא סופרים קלוריות.

 

המרכיבים:

קוביות קרח

ענבים

 

אופן ההכנה:  

  1. בגלל שענבים עוברים הקפאה כל-כך טוב, חשבתי לשלב אותם בקוביות קרח שירעננו אפילו סתם כוס מים בימים החמים: ממלאים במים תבנית לקוביות קרח, אבל לא עד הסוף. מטביעים בפנים ענבים או חצאי ענבים ומקפיאים.


מרעננים גם סתם כוס מים. ממתקי ענבים (צילום: דניה ויינר)

 

קרטיב ג'לי ענבים

שלגון ביתי כיפי וקל להכנה, מג'לי אינסטנט עם חצאי ענבים. הענבים (וגם הג'לי) מקבלים מרקם נפלא לאחר ההקפאה והופכים לקרטיב טעים, שלא נוזל או מטפטף.

 

המרכיבים:

1 חבילה ג׳לי בטעם שאוהבים (הכי הולך אננס או ענבים)

2‬ כוסות מים רותחים

חופן ענבים, חצויים ומנוקים מגלעינים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים מראש את הכלים להקפאת הג'לי (כלים מיוחדים לקרטיבים או כוסות חד פעמיות ומקלות ארטיק או אפילו כפיות פלסטיק‭.(‬
  2. שמים את הג'לי בקערה, מוזגים מים רותחים וטורפים בזריזות עד שאין גושים.
  3. מוסיפים חצאי ענבים ומוזגים לתבניות או לכוסות חד פעמיות ומקפיאים.

 

גרניטה ענבים ויין

ברד ענבים מתוק לגדולים, עם מזיגה קטנה של יין מלמעלה.

 

המרכיבים:

2 כוסות מיץ ענבים טרי (ענבים טחונים בבלנדר, מסוננים) 

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

עלי נענע טריים קצוצים דק (לא חובה)

להגשה: יין לבן או אדום

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר מים וסוכר לקבלת סירופ.
  2. מצננים ומערבבים עם מיץ ענבים טרי ונענע.
  3. יוצקים לתבנית מלבנית ומקפיאים עד להתקשות.
  4. להגשה: מגרדים בעזרת מזלג לקבלת פתיתי קרח ענבים מתוק. עורמים לכוסות הגשה, יוצקים מעל כף יין ומגישים מיד.  

 

קוקטייל קיץ אלכוהולי מיין, תפוזים וענבים

 

המרכיבים:

1 בקבוק יין אדום יבש

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1/2 כוס ליקר תפוזים

3 מקלות קינמון

1 כוס סודה

ענבים מאשכול גדול חצויים

  

אופן ההכנה:

 

  1. מערבבים יחד יין עם מיץ תפוזים, ליקר תפוז ומקלות קינמון. משהים במקרר למשך הלילה לספיגת טעמים.
  2. לפני ההגשה מוסיפים סודה וחצאי ענבים. אפשר להוסיף גם כמה קוביות קרח.
  3. מגישים בקערה גדולה עם מצקת, וכל אורח מוזג לעצמו.

 

עוף בתנור ברוטב ענבים

המתכון באדיבות "ענבי טלי", מושב לכיש.

 

המרכיבים:

1 עוף שלם

200 גרם ענבים שחורים

1/3 כוס שמן

1/3 כוס חומץ

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מועכים את הענבים השחורים עם הידיים, מוסיפים שמן, חומץ, מלח ופלפל, ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מעסים את חלקי העוף במרינדה ומשרים בקירור 4-3 שעות.
  3. מכניסים את חלקי העוף המושרים לתבנית אפייה עם נוזלי ההשריה ואופים ב-180 מעלות כ-40 דקות עד שהעוף משחים.

 

סלט עוף בקארי עם ענבים

המתכון באדיבות "ענבי טלי", מושב לכיש

 

המרכיבים:

1 חזה עוף

1 כוס ענבים ירוקים

1/3 כוס מיונז

1‬ כפית אבקת קארי

1‬ כף עירית קצוצה

1‬ כף חרדל דיז'ון

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1 כוס גבעולי סלרי קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החזה לשניצלים, מתבלים ב־‭1/2‬ מכמות הקארי ומטגנים על מחבת משומנת קלות. מניחים בצד לקירור.
  2. בקערה מערבבים מיונז עם חרדל, עירית ושארית הקארי. חותכים את חזה העוף לרצועות, מוסיפים את הענבים וגבעולי הסלרי, ומערבבים יחד עם הרוטב. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. ניתן לקשט עם ענבים שלמים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוקים-מתוקים. ענבים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים