שתף קטע נבחר

הי הדיפ! אירוח קליל בלי מאמץ

החגים שהסתיימו והטמפרטורות המטפסות לא משאירים הרבה כוח להסתגר במטבח. אם נמאס לכם ולאורחים שלכם לאכול רק פיצוחים כשאתם צופים במשחקי היורו, הנה כמה מטבלים זריזים ומאוד משמחים. רק תזכרו לא לטבול פעמיים

מטבל רוקפור

במקום להגיש עם מקלות ירקות, אפשר לסדר קערית עם המטבל באמצע הצלחת, וסביבו זיתים אדומים מחוברים, לטבילה. נראה יופי על השולחן.

  

מתכון של פיליס גלזר

 

המרכיבים (כ-1/4 כוסות):

1/2 כוס גבינת שמנת או ריקוטה טרייה מאוד

1/2 כוס גבינת רוקפור מאיכות טובה

1/4 כוס שמנת חמוצה או יוגורט סמיך ועשיר כמו "יוגורמה"

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק מאוד (לבן וירוק)

1 כף טרגון טרי קצוץ או כפית טרגון יבש

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים. מעבירים לקערית. אפשר להגיש עם משולשי לחם מקמח מלא קלוי ומקלות סלרי.

 

מטבל גבינה בטעם גלילי

שילוב מנצח בין גבינה לבנה לאפייה עם גבינת לַבַּנֶה, מתובל בעלי תבלין טריים וזעתר. להגשה עם ירקות חתוכים, פריכיות אורז או משולשי פיתה קלויה.

 

מתכון של תמי סירקיס-אקרמן

 

המרכיבים:

250 גרם גבינה לבנה 5%

100 גרם לַבַּנֶה 3%

2 כפיות זעתר איכותי

2 כפיות שמן זית

1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

1/4 כוס עלי נענע קצוצים

2 בצלים ירוקים קצוצים (גם הירוק וגם הלבן)

1 שן שום כתושה (לא חובה)

50 גרם צנוברים, קלויים

מלח, פלפל שחור

  

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את כל חומרי המטבל ומתקנים את התיבול לפי הטעם. מגישים עם ירקות טריים חתוכים ו/או רבעי פיתה קלויים.


(צילום: ויז'ואל/פוטוס) 

 

מטבל יוגורט, רוקט וצנוברים

מתכון של נירה רוסו מתוך הספר "מטעמי החלב", בהוצאת מועצת החלב

 

המרכיבים:

חופן גדוש של רוקט (ארוגולה) שטוף היטב, מנוקה מגבעולים עבים

מלח גס, פלפל שחור גרוס

1 כפית שום כתוש

2 מכלי יוגורט טוב או יוגורט ושמנת

חופן צנוברים

2 כפות או יותר שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים היטב את הרוקט, מערבבים את המלח והפלפל, השום והיוגורט או היוגורט והשמנת.
  2. מטגנים את הצנוברים בכף שמן זית על להבה נמוכה. מפזרים על הסלט וזולפים את שמן הזית שנותר.

 

גיוונים:

  • ניתן להוסף פלפל קלוי, או מחית חצילים קלויים על האש, או זיתים בשמן זית מגולענים וקצוצים.
  • נסו להכניס ראש שום שלם, שנאפה בתנור ב-180 מעלות צלזיוס (חום בינוני גבוה)במשך חצי שעה ואז הוצא מן הקליפה כמחית ריחנית.

 

מטבל סלרי וכוסברה כפולה

מתכון של פיליס גלזר

 

המרכיבים (כ-2 כוסות):

2 כוסות גבעולי סלרי קצוצים דק מאוד (כ-3-4 גבעולים גדולים)

2 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק מאוד

1/4 כפית אבקת כוסברה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

3-4 כפיות חומץ יין אדום

3 כפות שמן זית כתית מעולה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים ביחד ומעמידים בצד לפחות 10 דקות לפני ההגשה. ניתן להכין כמה שעות מראש, לכסות בניילון נצמד ולקרר. טועמים ומתבלים לפי הטעם, לפני ההגשה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים