שתף קטע נבחר

תושב טביליסי: רוסיה ניתקה אותנו מהעולם

ולדימיר בדבנוב, לשעבר עובד הסוכנות היהודית, סיפר ל-ynet כי הצבא הרוסי תקף את בירת גאורגיה וחסם את אתרי האינטרנט. "הם מנסים לזרוע פחד וליצור חשש. אנשים לא יוצאים מהבתים", אמרו תושבים בטביליסי

בעוד שעיקר הדיווחים מהלחימה בקווקז מגיעים מדרום אוסטיה ומהעיירה הגאורגית גורי, מתארים גם תושבים בבירה טביליסי תמונה קשה של הפגזות בלתי פוסקות ממטוסים רוסים על מפעלים אזרחיים, על פחד ברחובות וחשש ממשי לחיים. "חשוב שהעולם יידע מה רוסיה עושה בגאורגיה. אנשים מתים גם בטביליסי", אמר אמש (א') ולדימיר (וובה) בדבנוב, לשעבר עובד הסוכנות היהודית באזור.

 

לחימה בקווקז - דיווחים אחרונים: 

 

בדבנוב סיפר ל-ynet על החיים בימים האחרונות בטביליסי. "הצבא הרוסי תקף אתמול את הבירה. ב-5:00 לפנות בוקר העיר אותנו רעש הפצצות מטוסים שהרעידו את טביליסי. בניגוד לדיווחים, הם לא רק הפציצו את תחנת הרכבת, אלא פגעו במפעלים אזרחיים שקרובים לבנייני מגורים בעיר ובתחנת גז. הפציצו גם ליד שדה התעופה הגאורגי".

 

פרט להתקפות מן האוויר והיבשה מבקשת רוסיה, לדברי בדבנוב, לנתק את הגאורגים ממקורות מידע.

"חוץ מלחימה ישירה, חסמו הרוסים גם את כל אתרי האינטרנט הגאורגים ואנחנו מצליחים רק לקרוא מיילים. הם מנסים לזרוע פחד וליצור חשש".

 

לדברי בדבנוב, תושבי גיאורגיה ניזונים דווקא מדיווחים לא אמינים של התקשורת הרוסית. "בטלוויזיה הרוסית מראים חוסר אינפורמציה. הם רוצים להפחיד והאנשים מפוחדים. ראינו את הנשיא וראש הממשלה הרוסים שהעבירו מסר כי ברצונם להרוס את גאורגיה כולה, לא רק להילחם על אוסטיה", הוא מבקש להבהיר. עוד סיפר בדבנוב כי הוא חושש לאנשי הקהילה היהודית בגורי. "יש שם קהילה יהודית ובית כנסת, הרוסים הפציצו את העיר במשך שלושה ימים שלמים", הוא מספר.

 

ללה, המתגוררת גם היא בטביליסי, סיפרה: "המצב כאן לא טוב. הרוסים הגיעו ושמענו שיש אנשים פצועים ומתים. כאן בטביליסי לכאורה יש פחות בעיה כי יש תחבורה, כך שאפשר להגיע ממקום למקום, אבל אנשים תוהים מה יהיה בהמשך ולא יוצאים מהבתים. גם אני לא הלכתי לעבודה. הרחובות ריקים. הפציצו מפעל גדול וחדש ליד טביליסי ואנחנו מפחדים. כל התיירים ברחו מכאן. אנשים מבוהלים".

 

"לישראלים יש פינה חמה בלב לגאורגיה"

מוטי בלושטין (60) מטייל עם ישראלים בקווקז זה שבע שנים. הוא מודאג מההרס שעלולה המלחמה להסב לאתרים ההיסטוריים במחוזות הבדלניים, אבל בטוח כי התיירות לאזור תתחדש. בעוד הוא מנסה ליצור קשר עם עמיתיו המקומיים, הוא כבר מתכנן את הטיול הבא לאזור מוכה המלחמה. "לישראלים יש פינה חמה בלב לגאורגיה. אנחנו לא נפסיק לטייל במקום", הוא אומר.

 

לדברי בלושטין, נהנתה גאורגיה והמחוזות הבדלנים מפריחת תיירות בשנה האחרונה. "זאת אחת המדינות המתויירות ביותר באזור מבחינת הכנסת אורחים ונופים.

בשנה האחרונה היה ממש בום תיירותי מצד הישראלים. כמאתיים מטיילים הגיעו לאזור כל שבוע בשתי טיסות שיצאו מישראל בימי שישי", הוא אומר.

 

באשר לתיירות במחוזות הבדלניים אבחזיה ודרום אוסטיה, מודה מדריך הטיולים הוותיק כי היו תמיד בעייתיים. "האזורים האלפינים שם גרים האוסטים והאבחזים, דומים מאוד להימלאיה. גם בתקופה השקטה, הרוסים הגבילו את הכניסה לשם, אבל הנוף עוצר נשימה ומשך תיירים. אני מעריך שברגע שיהיה שקט, התייר הישראלי יחזור לשם, כי יש יחס מאוד לבבי לישראלים וליהודים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילים גאורגים
צילום: רויטרס
באדיבות "מטיילים עם מוטי"
בלושטיין. 200 ישראלים מטיילים בשבוע
באדיבות "מטיילים עם מוטי"
מומלצים