שתף קטע נבחר

גם יפֶה וגם אופֶה: טיפים לעיצוב מטבחים

בשנים האחרונות הפך המטבח הישראלי מסתם חדר שבו מבשלים לאחד החללים החשובים של הבית - ללב הפועם שסביבו מתרכזים כל חיי המשפחה. אז החלטנו לבדוק אחת ולתמיד כמה מיתוסים נפוצים בעיצוב המטבחים

המטבח הישראלי הפך במהלך השנים לאחת ההוצאות המשמעותיות ביותר בבית. הישראלי מבקש מטבח מעוצב, פונקציונלי, נוח לשימוש, משוכלל, חדשני, וכמובן, מתוכנן כראוי בהתאם לחלל המטבח ולאופי המשתמשים בו. בהתאם - אנחנו גם מוכנים להשקיע את מיטב כספנו וזמננו בתכנון מטבח שיהלום את כל הציפיות הללו. 

 

ההגדרה הבסיסית של מטבח היא חדר בבית המגורים המשמש להכנת מזון. אך עם השנים גדלה חשיבותו והוא הפך להרבה יותר מרק חדר המיועד לבישול וממקור מהימן לריחות מעוררי תאבון. המטבח היה לאחד החללים החשובים בבית, ועם פתיחתו לחללי האירוח, הוא שודרג ללב ליבו של הבית - המקום סביבו מתנהלים חיי המשפחה.

 

נכון, בעת האחרונה שמענו על מטבחים אקולוגיים, מטבחים המאובזרים במסכי LCD ובמחשבים, מעליות לכיורים, מחיצות הסתרה, משטחי עבודה הנעים על גבי מסילות, מגירות חשמליות ואפילו שיש אדום מנצנץ.

 

כן, כולם יפים, כולם נראים נוחים לשימוש. אך בעיקר בכולם המון פריטים ואביזרים שמעלים המון שאלות - ובעיקר - האם מישהו באמת מבשל במטבחים האלו? 


 לא סתם מטבח - הלב של הבית (מטבח של "דקל")

 

כדי לנסות לשבור כמה מיתוסים נפוצים בענייני מטבחים, אספנו כמה שאלות נפוצות והחלטנו לבדוק - מה באמת נכון ומה לא:

 

1. בכל מטבח חובה שיהיה "אי" מרכזי גדול המשמש כשולחן אוכל וכמשטח עבודה

לא נכון. למרות ש"אי" משדרג ויזואלית כל מטבח ונמצא מאוד נוח לשימוש, אם חלל המטבח קטן מארבעה מ"ר, אי גדול עלול רק להכביד על המטבח ולהפריע להתנהלות בו. אם בכל זאת "אי" הוא חלום חייכם, בדקו היטב את גודל המטבח. גם בחללים קטנים אפשר ליצור "איים" קטנים שישמשו כפינת אוכל בלבד, או לעצב מקום לישיבה בפינה החיצונית של השיש.

 

2. כל מטבח מחוייב ב"משולש הקדוש"

נכון. בכל תכנון מטבח הכיור, הכיריים והמקרר צריכים להיות ממוקמים באופן היוצר שטח משולש. בין שלושת הקודקודים הללו מתבצעות כל עבודת ההכנה, הבישול, הניקיון - ובקיצור כל הפעולות שהופכות את החדר למטבח. כדי להקל על העבודות הללו יש להקפיד למקם את כל השלושה סמוך זה לזה. ככל שהמרחק ביניהם גדול יותר, כך תהיה העבודה יעילה פחות.

 

3. יש צד אחד שבו נכון למקם את המדיח

לא נכון. מיקומו הנכון של המדיח הוא בעיקר עניין של הרגל. אין צד נכון יותר וצד נכון פחות. למרות זאת, מומלץ לבדוק אם מיקום המדיח באזור מסויים אינו מגביל שימוש בחלקי ארונות יוצר מגבלה בשימוש בחלקי ארונות אחרים, כמו בפינות, למשל.


הקפידו על מיקומו של "המשולש הקדוש" (מטבח של "דקור")

 

4. יש גובה סטנדרטי למשטחי העבודה

לא נכון. חשוב להתאים את משטח העבודה (השיש) לגובהו של המשתמש העיקרי במטבח. משטח עבודה נמוך מדי יכול בקלות לגרום לכאבי גב. פתרון אפשרי אחד הוא ליצור הגבהה של ארונות המטבח ושל השיש שמעליהם בעזרת רגליות לארונות.

 

5. אפשר להחליף בכל עת את דלתות ארונות המטבח

לא נכון. בעבר, כשרצינו לרענן את מראה המטבח, היינו פשוט מחליפים את דלתות הארונות - החלק הפנימי של הארון היה נשאר כשהיה, והדלת היתה מוחלפת בדגם חדש ואטרקטיבי. קלות ההחלפה אז היתה נעוצה במספר קטן יחסית של חומרים איתם שבהם נעשה שימוש בעיצוב המטבח. כיום, כשדלתות המטבח עשויות בחלקן זכוכית, נירוסטה, עץ עם נגיעות אלומיניום ועוד, הן כבדות יותר וחלק מצירי הארונות אינם יכולים לשאת את משקלן. לכן, בבואנו לשקול את החלפת הדלתות, חשוב לבדוק את מידת חוזקם של הצירים עוד לפני שבוחרים את דלת חדשה ומעוצבת.

 

6. יש להציב את הכיריים ליד החלון

לא נכון. הרעיון המקורי לפיו חייבים להציב את הכיריים ליד חלון, מקורו ברצון לאוורר את הבית מריחות הבישול. אבל, לעיתים, דווקא מיקום זה יכול להשיג תוצאה הפוכה - הרוח שנכנסת מהחלון רק מפזרת את הריחות בכל הבית. לכן יש לבחון כל מקרה לגופו. 


עכשיו רק צריך להתחיל לבשל (מטבח של "רגבה") 

 

7. כל אחד יכול לבשל

נכון. זה רק עניין של ניסיון ורצון.

 

בהכנת הכתבה השתתפה רינה אלקובי, מעצבת הבית של מטבחי דקור

 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחד החללים החשובים של הבית. מטבח של רגבה
לאשה בפייסבוק
מומלצים