אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

רשתות חברתיות

אינפנטילי? Facebook
אינפנטילי? Facebook 
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 

חוקרת טוענת: Facebook גורמת לנזק מוחי

חוקרת ונוירולוגית בכירה מנסה לשכנע את הרשויות בבריטניה כי הרשתות החברתיות גורמות לנזק מוחי ולהפרעות קשב בקרב ילדים וצעירים

ynet
פורסם: 26.02.09, 18:27

רשתות חברתיות כמו Facebook עשויות לגרום לנזק מוחי, לגרום לחוסר סבלנות, רדיפת סנסציות, חוסר יכולת להזדהות עם האחר וזהות בלתי יציבה, כך טוענת ליידי גרינפילד, נוירולוגית בכירה מבריטניה.

 

ליידי סוזאן גרינפלד, מי שלפי דיווח הגרדיאן עומדת מאחורי האזהרות האלו, היא פרופסור לפרמקולוגיה סינפטית בלינקולן קולג', אוקספורד ומנהלת את המכון הלאומי הבריטי. גרינפילד מאמינה כי הממשלה הבריטית צריכה לבחון היטב את ההשלכות הפסיכולוגיות והתרבותיות של מערכות היחסים הנרקמות באתרים כמו Facebook, Bebo ו-Twitter.

 

גרינפילד אמרה לבית הלורדים כי ההתנסות של ילדים ברשתות חברתיות היא "נטולת נרטיב אחיד ומשמעות ארוכת טווח. כתוצאה מכך, המוחות של אמצע המאה ה-21 הם כמעט אינפנטיליים. מוחם של צעירים נחשף לתפאורה של עולם בו התגובות מהירות, תמונות חדשות מופיעות על המסך בלחיצת כפתור. המעברים המהירים האלו עלולים להרגיל את המוח לפעול בקצבים שונים. אולי התוצאות לא ייראו מייד בעולם האמיתי, אבל אנחנו רואים אותם בקרב אנשים שסובלים מהפרעות קשב". 

 

גרינפלד גורסת כי יש קשר בין ההתקדמות בטכנולוגיות של הרשתות החברתיות לבין העליה בכמות המרשמים למתילפנידט, תרופה המשמשת בין היתר לסיוע בהפרעות בתשומת לב והיפראקטיביות.

 

מצילים את הנסיכה, ואז?

גם משחקי מחשב לא זכו למחמאות: "כשמשחקים משחק מחשב, תמיד ניתן לשחק אותו שוב. הכל הפיך. הדגש הוא על הריגוש הרגעי, ההתרגשות שבהצלת הנסיעה במשחק. לאף אחד לא אכפת מהנסיכה עצמה או ממשמעות התוכן הזה לטווח הארוך. פשוט אין לו משמעות כזו". היא הסבירה כי בספרים, בשונה ממשחקים, יש בחינה מעמיקה יותר של דמות אותה הנסיכה, בעוד שבמשחק הדגש הוא על תחושת תגמול על ההצלחה שבהצלתה.

 

האם השימוש ברשתות חברתיות ובמחשבים אכן שוחק במהרה את האישיות, פוגם ביכולת הריכוז והורס את תפקודי המוח? גרינפילד היא אמנם מומחית לפסיכולוגיה של המוח, אך לא ציטטה מסקנות של מחקרים אחרים שתומכים בהשערותיה.

 

הפיתרון, היא אומרת, בכל מקרה, אינו תלוי ברגולציה על השימוש ברשתות חברתיות, אלא בחינוך ובחברה.

 


תגיות: פייסבוק | facebook

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as05-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©