שתף קטע נבחר

מזרח מתוק: סורבה ליצ'י, ג'ינג'ר ופקאן סיני

כבר לפני אלפי שנים הכינו הסינים קינוחים שעשויים משלג ופירות מרוסקים. מאז עבר הסורבה גלגולים רבים, אבל הנה גרסה בניחוח סיני מובהק, שעשויה מליצ'י, ג'ינג'ר ופקאן סיני

סורבה ליצ'י, ג'ינג'ר ופקאן סיני

מתכון באדיבות "אייסברג"

 

את בסיס הסורבה, שהוא למעשה סירופ מים וסוכר, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר

 

המרכיבים:

לבסיס:

1/2 ליטר מים

250 גרם סוכר

לסורבה:

500 גרם ליצ'י טרי מגולען טחון למחית (אפשר להשתמש גם ליצ'י משומר)

30 גרם ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפיה

70 גרם אגוזי פקאן סיני, שבורים לחתיכות

מיץ לימון לפי הטעם


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. הבסיס: מבשלים בסיר את המים והסוכר, עד שכל הסוכר נמס והסירופ נעשה שקוף.
  2. מסירים מהאש ומצננים.
  3. הסורבה: מערבבים את כל מריבי הסורבה, למעט אגוזי הפקאן. מוסיפים את הסירופ ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מצננים במקרר למספר דקות.
  4. יוצקים את תערובת הסורבה לכלי שטוח ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקפיא למשך שעתיים (לקפיאה חלקית).
  5. מוציאים את התערובת מהמקפיא, מעבדים במעבד מזון (או מיקסר) ומחזירים למקפיא לשעתיים נוספות. חוזרים על פעולה זו שלוש פעמים נוספות נוספות (כאשר בכל פעם ממתינים כשעתיים).
  6. לאחר ההקפאה האחרונה הסורבה מוכן וניתן לשמרו בהקפאה גם מספר ימים לאחר מכן.
  7. לפני שמגישים את הסורבה מערבבים לתוכו את שברי האגוזים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים