שתף קטע נבחר

מחקר: קיים סיכון מוגבר למיעוט מי שפיר בקיץ

מחקר חדש של סורוקה ואוניבריסטת בן גוריון, שבחן 4,000 הריונות שהתאפיינו במיעוט מי שפיר, מצא כי הסיכון לפתח מיעוט מי שפיר גבוה יותר בחודשי הקיץ. הסכנות ממיעוט מי שפיר: התפתחות לא תקינה של ריאות העובר, לחץ על חבל הטבור ומצוקה עוברית

נשים הרות צריכות לשתות בקיץ לא רק כדי להימנע מהתייבשות עצמית, אלא גם כדי למנוע את התייבשות העובר. מחקר שנערך בבית החולים "סורוקה" ובאוניברסיטת בן גוריון מצא שהסיכון למיעוט מי שפיר בקרב נשים הרות עולה בקיץ באופן מובהק.

 

המחקר בחן 4,000 הריונות שהתאפיינו במיעוט מי שפיר, לאחר שנשללו גורמים רפואיים כמו ירידת מים, אי ספיקה שלייתית או בעיות בכליות של העובר. מקרב המקרים ה"בלתי מוסברים", נמצא כי הסיכון לפתח מיעוט מי שפיר היה גבוה פי 1.2 בחודשי הקיץ. בקרב נשים בדואיות, שחשופות יותר לתנאי מזג האוויר, נמצא סיכון גבוה פפי 1.4 לפתח מיעוט מי שפיר בחודשי הקיץ. לכן מעריכים החוקרים כי התייבשות היא אחד הגורמים המסבירים מיעוט של מי שפיר, בפרט בעונה החמה. גם לאחר ניטרול משתנים אחרים כמו מוצא, עונת הקיץ עדיין נמצאה כגורם סיכון מובהק למיעוט מי משפיר.

 

מעלה את הסיכון למצוקה עוברית

"נוזל מי השפיר מספק לתינוק את החומרים הנחוצים להתפתחות התקינה וכן הגנה פיזית. כמות מספקת של מי השפיר חשובה גם להתפתחות התקינה של ריאות העובר. מיעוט מי שפיר חושפים את העובר לסכנה של לחץ על חבל הטבור ומצוקה עוברית", מסביר פרופ' אייל שיינר, רופא בכיר בחטיבה למיילדות וגינקולוגיה בסורוקה.

 

מצב של מיעוט מי שפיר בשלב הריון מתקדם מביא להקדמת הלידה. אצל אישה בשלב מוקדם יותר בהריון, מחייב מצב כזה מעקב צמוד.

 

"כל מה שידענו על חשיבות שתייה מרובה בהריון והימנעות מחשיפה לשמש נכון גם כשמדובר על מי השפיר. תוצאות המחקר מדגישות את חשיבות השתייה המותאמת לתקופת הקיץ, כעשר כוסות ביום והימנעות מחשיפה ממושכת לשמש", אומר פרופ' שיינר. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בהריון מתקדם? היזהרי מהתייבשות
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים