שתף קטע נבחר

כמו ב"דוח מיוחד": ממשק תנועה ישראלי ב-CES

ממשקי העתיד מעבר לפינה? חברה ישראלית חשפה טכנולוגיית זיהוי תנועה חדשנית, המאפשרת להפעיל מכשירים אלקטרוניים במחוות יד – בדומה לממשק המופיע בסרט "דו"ח מיוחד" של ספילברג. איך זה עובד?

חברת פריים-סנס  הישראלית הציגה טכנולוגיית זיהוי תנועה חדשה שעשויה לקדם ממשקים מתקדמים להפעלת טלוויזיות, מחשבים וקונסולות משחק. הטכנולוגיה הוצגה בתערוכת ces הנערכת בימים אלו בלאס וגאס.

 

הטכנולוגיה מאפשרת להפעיל את הממשק על ידי מחוות ידיים בלבד, ללא כל אמצעי שליטה חיצוני, בדומה לטכנולוגיות שהוצגו בעבר כמו natal של מיקרוסופט ואחרות. היתרון בטכנולוגיית חברת פריים-סנס, הוא ביכולת לחבר אותה אל טלוויזיות, נגני Blue-ray וממירי כבלים מתקדמים. כך יוכלו המשתמשים לשבת מול הטלוויזיה ולהעביר בין ערוצים, תפריטי מערכת או קבצים – והכל בהינף יד, בדומה לטום קרוז בסרט המד"ב "דו"ח מיוחד".

 

הטכנולוגיה יכולה לשמש גם להפעיל קונסולות, בדומה לפרוייקט natal שנחשף בשנה שעברה. השימוש במצלמות זיהוי תנועה במשחקים הופך את חוויית המשחק לאינטראקטיבית מבעבר, היות והדמות על המסך מבצעת את התנועות שעושה המשתמש עצמו. מיקרוסופט אמרה כי תשיק מוצר natal לקונסולת ה-xbox 360 בהמשך השנה.

 

העתיד כבר כאן

המערכת של פריים-סנס מתבססת על מערך מצלמות וחיישנים המותקן מעל למסך ומקרין אור באורך גל הקרוב לאינפרא אדום. הקרן סורקת את סביבתה ויוצרת מפה תלת ממדית של הנמצא בחדר עבור המעבד ומזהה תנועות שמבצעים בני אדם. כשמתחיל אדם לנוע, נועל עליו המכשיר והופך את תנועותיו לכלי שליטה בממשק.

 

 פריים-סנס, יצרנית שבבים, פיתחה שבב לחיישני תלת-ממד אשר עליו נשענת הטכנולוגיה המתקדמת. החברה מסרה כי חתמה הסכם עם יצרנית אלקטרוניקה גדולה לייצור המוני של השבבים החדשים. עדיין לא ידוע באיזה יצרנית מדובר.

 

הטכנולוגיה אולי נשמעת עתידנית, אולם מוצרים המשלבים אותה נמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים בחברות בכל העולם.

 

חברת קנסטה האמריקנית כבר הציגה בעבר אב-טיפוס של טלוויזיה הנשלטת במחוות יד מתוצרת היטאצ'י, ועבדה גם עם יצרנית הרכב הונדה.

 

זיהוי תנועה: איך זה עובד?

רוב החברות המפתחות ממשקים שכאלה מבססות את חיישניהן על עקרון "זמן ההגעה" – הזמן שלוקח לקרני האינפרא אדום לפגוע בעצם בחדר, ולחזור את המוקד הוא האינדיקציה לתנועה, וצורת התנועה מתורגמת לתגובה על המסך.

 

מיפוי ההחזרים מאפשר למערכת לבנות תמונה תלת-ממדית וירטואלית של החדר ולזהות את העצמים בו.

לעומתן, הטכנולוגייה של פריים-סנס מתבססת על שיטה שונה – מיפוי דפוסי אור בחדר, וזיהוי שינויים בהם, במקום לשלוח פולס אינפרא אדום מחזורי.

 

עצמים בחדר משבשים את דפוסי האור, ובכך יכולה המערכת לזהות ולעקוב אחריהם. השינויים בין הדפוסים מתורגמים לתנועה, והמעבד הופך אותם לפקודות משתמש.

 

לטענת עדי ברנסון, סמנכ"ל הפיתוח העסקי של החברה, טכנולוגיה זו מאפשרת זיהוי תנועה מהיר ומדויק בהרבה מטכנולוגיות מתחרות. הממשק יכול לפעול גם בחשכה מוחלטת, ולמפות גם עצמים במרחק של שישה מטרים מהמסך.

 

התאמה לטלוויזיות קיימות

המערכת, שכוללת מצלמה, חיישן ומיקרופון, תעלה עד 30 דולר ליצרני מחשבים וטלוויזיות – ולפי ברנסון, כוח העיבוד של טלוויזיות מתקדמות שכבר נמצאות בחנויות הוא די והותר כדי להפעיל את המערכת, והיא תתחבר לטלוויזיות דרך שקעי ה-usb שלהן.

 

בהדגמה שנערכה בתערוכת ces הוצג ממשק דמוי "דו"ח מיוחד", שידי המשתמש הוצגו בו כזוג ידיים אפורות מרחפות וכל הפעלה של מסמך או אובייקט על המסך מתבטא גם בשינוי צבע הידיים הוירטואליות.

 

עדיין לא ידוע באילו מכשירים תשולב הטכנולוגיה החדשה, אולם היות וטמונות בה אפשרויות רבות – משיחות וידאו, דרך ממשקי מערכות הפעלה ועד למשחקים אינטראקטיביים במיוחד – ללא ספק שבקרוב יוצגו עבורה עוד אפליקציות, פלטפורמות ושימושים.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים