אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בדיקה לבדיקה

עופרת יצוקה (ארכיון) צילום: AFP
עופרת יצוקה (ארכיון) צילום: AFP
 
סלקטיבי. ריצ'רד גולדסטון צילום: AFP
סלקטיבי. ריצ'רד גולדסטון צילום: AFP
 
 


 

מחבר דו"ח נגד חמאס: גולדסטון היה סלקטיבי

ראובן ארליך, ראש המרכז למידע למודיעין ולטרור, שחיבר דו"ח על עופרת יצוקה, הוסיף כי "בנושאים המחזקים את הנרטיב הישראלי גולדסטון העדיף להמעיט". הוא הביע תקווה כי הדו"ח ישמש את הממשלה בתשובתה לגולדסטון

אביאל מגנזי
פורסם: 15.03.10, 17:42

דו"ח של מכון מחקר ישראלי שפורסם היום (ב') מצביע על מגמה הפוכה לחלוטין מזו שהציג דו"ח גולדסטון על מבצע "עופרת יצוקה". הדו"ח, שחובר במרכז המידע למודיעין ולטרור, הפועל במסגרת המוסד למורשת המודיעין, מצביע על כך שריצ'רד גולדסטון התעלם מהתעצמות חמאס קודם למבצע ומהשימוש הציני של הארגון באוכלוסיה האזרחית.

 

ראש המרכז, ד"ר (אל"מ במיל') ראובן ארליך, אמר ל-ynet כי הדו"ח הוא פרי עבודה מאומצת של כחצי שנה. "ניגשנו אל העבודה כאל עבודת מחקר, לא יצאנו מנקודת הנחה לתקוף את גולדסטון או מקורותיו, הלכנו לבדוק את העבודות במתודולוגיה הכי נכונה".

 

ארליך הוסיף כי "גולדסטון היה סלקטיבי, הוא התעלם מלא מעט חומרים. אנו השתמשנו בחומר מודיעיני המתבסס על המציאות". לדבריו, הדו"ח של המרכז חושף את השימוש הציני של חמאס באוכלוסייה אזרחית, בבתים פרטיים, במוסדות ציבור, בריאות, דת וחינוך במהלך מבצע "עופרת יצוקה".


"דו"ח גולדסטון התעלם מהתעצמות חמאס" (צילום: רויטרס)

 

הוא הסביר כי מחברי הדו"ח קטלגו את הנושא לראשי פרקים וכן התייחסו בכל פרק לדו"ח גולדסטון, תוף הסתמכות על חומר מכל זרועות הביטחון. "על כל נושא ערכנו עבודת מחקר אובקיטיבית על מנת לבדוק את העובדות. קיבלנו סיוע רחב היקף - חומרי גלם, ראיונות, וסיוע בכל מה שרלוונטי לנושאים בהם טיפלנו. לא תקפנו ברמה של סיסמאות אלא הצגנו חומר מודיעיני, צילומים ותחקירים, והראנו מה יש ומה אין".

 

ארליך הסביר כי לרקע של המל"מ היה היתרון גדול בתחקיר. "לא ניגשנו כגורם שאין לו שום מושג. בשנה שקדמה לעופרת יצוקה הוצאנו מסמכים רבים, בדקנו את הרקע, זאת לעומת דו"ח גולדסטון שהשתמש במסמכים בצורה סלקטיבית. מהבדיקה שלנו מהרבה חומרים חשובים הוא התעלם לחלוטין. לדוגמא, גולדסטון כלל לא התייחס להתעצמות הצבאית של חמאס. בנושאים המחזקים את הנרטיב הישראלי הוא העדיף להמעיט, הוא פעל סלקטיבית".

 

באשר לייעודו של הדו"ח הסביר ארליך כי הוא ממוען לעזרת כל גוף שיעסוק בתחקור הלחימה בעופרת יצוקה והוא ישמח אם ישמש לעזרת הממשלה כתשובה לדו"ח גולדסטון.

"הדו"ח שלנו הוא של מכון חיצוני ולא של הממשלה. המטרה שלנו היא לתת כלים, לכל מי שיתעסק בנושא, אם זה ארגון זכויות האדם של האו"ם, מועצת הביטחון, וכל מי שחמאס רוצה לגלגל אליו את דו"ח גולדסטון. זו מטרה מאוד נעלה ומעבר לכך אני רוצה לקוות שכולם בישראל ובחו"ל ישתמשו בבסיס הרחב של הדו"ח".

  

"הדו"ח דן בכל הנושאים שבאמצעותם מנסים לערער את הלגיטימיות של עופרת יצוקה, את זה מנסים גורמים שונים לעשות בעזרת מזעור הבעיה מולה ניצב צה"ל - האשמות בפגיעה באוכלוסיה אזרחית וקעקוע הרקע ללחימה", סיכם ארליך.

 

Read this article in English

 

 


תגיות: עופרת יצוקה | דו"ח גולדסטון

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as13-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©