שתף קטע נבחר

הודו ביצעה ניסוי מוצלח נוסף במערכת הישראלית "ברק 8"

המערכת ליירוט מטוסים, טילים ורקטות מתוצרת התעשייה האווירית נוסתה שוב בהצלחה במזרח הודו. אלפי תושבי כפרים סמוכים למקום הניסוי פונו מאזור הניסוי ודייגים הונחו לא לצאת לים. לפני כחודשיים נוסתה המערכת ביירוט מל"טים בהודו

 

 

 

שיתוף פעולה ביטחוני מוצלח נוסף בין הודו לישראל. הודו ביצעה הבוקר (יום ג') ניסוי נוסף בטיל קרקע-אוויר לטווח בינוני של מערכת ההגנה הישראלית "ברק 8". הטיל שוגר באמצעות משגר ימי בסביבות השעה 10:15 (שעון הודו) מבסיס ההגנה, המחקר והפיתוח צ'נדיפור באודישה שבמזרח המדינה. כך דווח בכלי התקשורת במדינה.  

 

גובהו של הטיל החדש שנוסה הוא 4.5 מטרים, משקלו כ-270 ק"ג והוא מסוגל לשאת 60 ק"ג של מטען. כמו כן, הטיל החדש טס במהירות של 2 מאך והוא מתאים למטרות בטווח של עד 70 ק"מ. הוא מסוגל לזהות ולנטרל מטרות מוטסות כמו רקטות, טילים ומטוסים, ואף ליירט כמה רקטות בו-זמנית.

הניסוי הקודם בהודו (צילום: משרד ההגנה ההודי) (צילום: משרד ההגנה ההודי)
הניסוי הקודם בהודו(צילום: משרד ההגנה ההודי)

 (צילום: משרד ההגנה ההודי) (צילום: משרד ההגנה ההודי)
(צילום: משרד ההגנה ההודי)
 

"מלבד טילים, המערכת כוללת יכולת מעקב רב-תכליתית ומכ"ם התראה MF-STAR לגילוי, מעקב וליווי של הטיל", צוטט מדען הודי בכיר והבהיר כי המערכת החדשה תספק למשתמשים בה את היכולת לנטרל כל איום מהאוויר. הבכיר ההודי הכתיר את הניסוי כהצלחה והבהיר כי ניסויים נוספים צפויים להיערך בתקופה הקרובה.

 

במהלך הניסוי נקט הממשל המחוזי בהודו צעדי זהירות על מנת להבטיח את שלומם של תושבי האזור. 3,652 בני אדם, תושבי שבעה כפרים סמוכים למקום הניסוי, הוזזו למקומות בטוחים. כמו כן, דייגים באזור קיבלו הוראה שלא לצאת אל הים.

 

לפני כחודשיים ביצעה התעשייה האווירית, בשיתוף משרד ההגנה וחיל האוויר ההודיים, ניסוי שכלל יירוט בשלושה שלבים של מל"טי "אויב". בתעשייה האווירית אומרים כי הניסוי הביא לידי מבחן את כל רכיבי מערכת הנשק לשביעות רצונם של נציגי הלקוחות ההודיים, שהופכים לראשונים בעולם שמשתמשים בגרסה היבשתית של ה"ברק 8".

  

ה"ברק 8" מיועד להתקנה בגרסתו הימית על ספינות הטילים מדגמי "סער 5". ראש הביות של הטיל מתנהל באופן עצמאי בניווטו לעבר המטרה במהלך המעוף עד למגע והשמדה. "ברק 8" צפוי להיות מותקן גם על ספינות המגן החדשות שנבנות עבור חיל הים בגרמניה כחלק מרכזי במערך ההגנה על המים הכלכליים של ישראל. לפי גורמים בתעשייה האווירית, "ברק 8", שבפיתוחו היו שותפות גם אלתא - חטיבה וחברה בת של התעשייה האווירית, רפאל מערכות לחימה וחברות נוספות, מסוגל ליירט גם את טיל החוף-ים-חוף המתקדם מתוצרת רוסיה, יאחונט, שנמצא ברשות הצבא הסורי וכראה בידי חיזבאללה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות DRDO
הניסוי הקודם במערכת בהודו
באדיבות DRDO
מומלצים