שתף קטע נבחר

"בין הטבעות": הירח מימס של שבתאי

נאס"א פרסמה תמונה של אחד מירחיו של שבתאי. בתמונה הוא נראה בין הטבעות, אך המרחק בפועל הוא 45 אלף קילומטר

 

 (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
(צילום: נאס"א)

 

במבט חטוף זה נראה כמו שנייה לפני תאונה אינטרגלקטית ענקית, אבל התמונה הזו של מימס, אחד הירחים של שבתאי, היא בעצם אשליה אופטית יפיפייה. מסוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) הרגיעו כי למרות שבתמונה זו, שצולמה על ידי הגשושית קאסיני, נראה הירח הולך להתרסק אל תוך הטבעות המפורסמות של כוכב הלכת, לא צפויה להתרחש כאן שום התרסקות פלנטרית, ועשרות אלפי קילומטרים מפרידים בין העצמים שבחלל.

 

בתמונה נראים העצמים קרובים למדי, אך במציאות הירח מרוחק מהטבעות מרחק של כ-45 אלף קילומטר. "עם זאת, יש קשר חזק בין הירח הקפוא לבין הטבעות של שבתאי", מסרו אנשי נאס"א בכיתוב שלצד התמונה שפורסמה בשבוע שעבר. "כוח הכבידה מחבר אותם יחד ומעצב את האופן שבו הם זזים".

 

מימס, שקוטרו קטן מ-400 קילומטר, יוצר אדוות בטבעות של שבתאי על ידי כוח המשיכה שלו, הסבירו בנאס"א. השיבוש הזה מפריד בין הטבעות A ל-B של כוכב הלכת, שמפורדות על ידי מה שנקרא "רווח קאסיני".

 

וזהו הירח פנדורה (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
וזהו הירח פנדורה(צילום: נאס"א)

 

הגשושית קאסיני (ששלחה לפני כמה ימים גם תמונות של הירח פנדורה), ששוגרה ב-1997, היא פרויקט משותף לנאס"א ולסוכנות החלל האירופית וכן האיטלקית. במסגרת הפרויקט נשלחה גם משימה בינואר 2005 כדי לבחון את הירח הגדול ביותר של שבתאי - טיטאן.

 

עד כה אספה קאסיני כמויות אדירות של מידע בנוגע לשבתאי (וכן על הטבעות שלו ועל הירחים שלו) במהלך השנים האחרונות. החללית החלה כבר את משימתה האחרונה, וצפויה לסיים את ימיה עם נחיתה על שבתאי עצמו ב-15 בספטמבר, 2017.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים