שתף קטע נבחר

בכירים במשרד המשפטים: נתקשה להגן על מינוי יתום

אהוד יתום, שהודה בהריגת מחבלים בפרשת קו 300, מונה לראש המטה ללוחמה בטרור. היועץ המשפטי לממשלה: המינוי נעשה ללא אישורי. נציב שירות המדינה: אם המינוי יאושר - נצטרך להיערך לעתירה לבג"צ. בכירים במשרד המשפטים: בג"ץ לא יאשר את המינוי

בכירים במשרד המשפטים אמרו אמש כי מינויו של אהוד יתום לא יוכל לעמוד במבחן בג"ץ, וכי המדינה תתקשה להגן עליו, בעקבות מעורבותו של יתום בפרשת קו 300.
נציב שירות המדינה, הולנדר, אמר ל"קול ישראל" הבוקר כי שמע על המינוי רק בתקשורת. לדבריו, אם המינוי יאושר - יהיה צורך להיערך לעתירה לבג"צ. הולנדר הזכיר בעניין זה את פסיקת בג"צ בעניינו של יוסי גינוסר, שגם הוא היה מעורב בפרשת קו 300. הולנדר אמר כי כל מינוי ציבורי, כולל של משרות אמון, מחוייב בשיקול עברו של המועמד, חומרת העבירות שביצע, והזמן שעבר מאז. ככל שהמשרה רמה יותר, הרף הנדרש גבוה יותר, הוסיף הולנדר.
היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, אמר אמש (א') כי מינויו של אהוד יתום לראש המטה ללוחמה בטרור נעשה בלא התייעצות עמו.
בהודעה שפירסם משרד המשפטים נאמר כי הרעיון למינוי הובא באופן לא פורמלי לידי היועץ המשפטי לממשלה בימים האחרונים, אך הוא נעשה עוד בטרם חיווה היועץ המשפטי את דעתו בעניין. בהודעה נאמר כי היועץ המשפטי יידרש לעניין בהמשך, אם יהיה צורך בכך.
שר המשפטים, מאיר שטרית, הבהיר הבוקר (ב') כי מינויו של אהוד יתום, שהיה מעורב בפרשת קו 300, לראש המטה ללוחמה בטרור, לא הועלה אתמול בישיבת הממשלה, והוא נתון לסמכותו של ראש הממשלה. בריאיון ל"קול ישראל" אמר שטרית כי המינוי יובא לאישורם של היועץ המשפטי ושל נציב שירות המדינה ויעבור את כל ההליכים המקובלים.
מינויו של יתום גורר ביקורת רבה בשל מעורבותו בפרשת קו 300. יתום הודה בראיון עיתונאי שהרג את שני המחבלים במו ידיו, ולאחר מכן הכחיש את הדברים. יו"ר ועדת החוקה של הכנסת, ח"כ אופיר פינס, אמר כי "ההחלטה למנות את אהוד יתום היא שערורייתית, פוגעת בשלטון החוק, תמוהה ואינה נכונה ציבורית".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה שי
רובינשטיין. באופן לא פורמלי
משה שי
מומלצים