הרשות להגבלים תאשר לחברות הכבלים הסדר כובל
ההסדר הכובל יעסוק בפעילות הכבלים בתחום התוכן; מיזוג חברות הכבלים יכלול רשיון תקשורת מלא, הכולל אספקת שירותי טלפון ואינטרנט מהיר
הממונה על ההגבלים העסקיים, דרור שטרום, צפוי לאשר בימים הקרובים לחברות הכבלים לחתום על הסדר כובל לפעילות הכבלים בתחום התוכן. כך נודע ל"ידיעות אחרונות".
הסדר זה עשוי לשמש תחליף זמני לבקשת המיזוג של חברות הכבלים, שנתקלה בהתנגדות. שר התקשורת, ראובן ריבלין, ויו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, אברהם פורז, תומכים בהכנסת סעיף בדבר מיזוג חברות הכבלים לתיקון חוק הבזק. התיקון נמצא בימים אלה בשלבי הכנה סופיים בוועדת הכלכלה – לקראת הגשתו למליאת הכנסת להצבעה בקריאה שנייה ושלישית.
מיזוג פעילות התוכן של הכבלים נתקל בהתנגדויות, בעיקר מצד משרד המשפטים המתנגד לאשר בעלויות צולבות בתחום.
משרד התקשורת, הממונה על ההגבלים וחברות הכבלים מנסים לגבש פתרון חלופי שבמסגרתו יאושר הסדר כובל לתקופה של 8-7 שנים לחברות הכבלים, כך שהן יוכלו לשתף פעולה בתחום התוכן.
אמש נועדו חברות הכבלים עם נציגי הרשות להגבלים ומשרד התקשורת במטרה לקבוע את כל הפרטים במיזוג – כולל התנאים לאישור רשיון התקשורת מלא לחברות הכבלים, הכולל אספקת שירותי טלפון ואינטרנט מהיר.