אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

אקדמיה

"אי-שוויון בחלוקת ההכנסות"
"אי-שוויון בחלוקת ההכנסות" 
 
 כתבות נוספות
מה מציעים הבנקים לסטודנטים
חדש: תלמידי תיכון ילמדו באוניברסיטה
 
 אתרים נוספים
משרד האוצר
משרד החינוך
 


 

בניגוד להבטחות: האוצר לא מציע הורדת שכר הלימוד

הסיבה: מעדיפים לסייע לתלמידים נזקקים. יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב: "אני בהחלט רואה אותנו נערכים שוב למאבק ציבורי, כולל אפשרות לשביתה"

תומר זרחין
פורסם: 05.09.00, 21:25

משרד האוצר לא מציע דרכים להורדת שכר הלימוד באוניברסיטאות. כך עולה מישיבת הוועדה להורדת שכר לימוד בראשות השופט בדימוס אליהו וינוגרד, שהתכנסה לישיבתה השנייה היום (יום ג').

בישיבה הגישו נציגי הצדדים ניירות עמדה בנושא הורדת שכר הלימוד. הצעות האוצר בוועדה מתמקדות באפשרויות לעבות את מערך הסיוע הקיים לסטודנטים
נזקקים ולא בהפחתה מכל סוג של שכר הלימוד.

בין הצעות האוצר היום: הרחבת מערך ההלוואות לתשלום שכר לימוד לכל דורש (על ידי הסכמים בין המוסדות להשכלה גבוהה לבנקים), הרחבת מערך ההלוואות והמלגות לאוכלוסיות נזקקות באמצעות קרן הסיוע לסטודנטים במשרד החינוך (כך שהנטל יפול למעשה על משרד החינוך), הרחבת מערך המלגות של פרוייקט פר"ח ופתיחת מסלולים נוספים למלגה - כנגד פעילות חברתית של סטודנטים (הצעה שאין בה חדש).

במסמך שהגישה היום לועדה סגנית הממונה על התקציבים באוצר, יעל אנדורן, היא מסכמת: "הפחתת שכר הלימוד באופן גורף אינה מכשיר יעיל כיוון שאינה מאפשרת לרכז משאבים לאוכלוסיות הזקוקות לסיוע. משמעות הפחתת שכר הלימוד באופן גורף תהיה, אם כן, פגיעה ביציבות המערכת, בגידול במספרי הסטודנטים ובנגישותה של המערכת. בנוסף כרוכה הפחתת שכר הלימוד ב'תופעות לוואי' שליליות כגון הארכת משך הלימודים לתואר, הגדלת אחוז הנשירה והגדלת אי-השוויון בחלוקת ההכנסות".

דורשים להוריד

דרישת התאחדות הסטודנטים הארצית היא להוריד את שכר הלימוד באופן הדרגתי עד לביטולו, כך שבתוך חמש שנים הלימודים באוניברסיטאות יהיו חינם.

נציגי הסטודנטים יצאו מהישיבה היום בתחושה שהמאבק שלהם רק בתחילת דרכו. יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב, גיא קלנר, אמר ל-ynet: "עמדת האוצר היכתה אותנו בתדהמה. הוועדה נקראת 'הוועדה להורדת שכר הלימוד באוניברסיטאות'. איך זה שאהוד ברק תמך בהורדת שכר הלימוד, ואילו עכשיו נציגיו מסרבים בתוקף לשום הצעה שתביא להורדה כזו? אם עמדת האוצר תמשיך להיות ברוח זאת בדיונים הבאים, אני בהחלט רואה אותנו נערכים שוב למאבק ציבורי, כולל אפשרות לשביתה. אני רואה בעמדת האוצר מעשה מרמה כפול".

יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, ליאור ורונה, מסר כי עמדת האוצר בלתי נסבלת ולא עולה בקנה אחד עם עצם הקמת הוועדה. לדבריו, ציבור הסטודנטים לא יסכים עם התחכשות הממשלה למחויבות להורדת שכר הלימוד של הסטודנטים ויתבע שההבטחות יבוא לידי ביטוי בפועל.

ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי שר האוצר רואה עצמו מחוייב לכתב המינוי של ועדת וינוגרד וכי יש בכוונתו לכבד את כתב המינוי, המנחה את הועדה לעסוק בהורדה הדרגתית של שכר הלימוד במוסדות להשכלה גבוהה.


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
vod חינם
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים להורדה
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as12-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©