מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלסטיק, מערבבים את הקמח והחמאה עד שנוצרים פירורים.
מוסיפים את המים וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל גוש בצק. אם עדיין נשארים פירורים מוסיפים כפית מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
בינתיים מכינים את המילוי: קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה והגרעינים וחותכים לפלחים (רצוי בעזרת מכשיר פשוט שחותך לשישיות ומגלען בו זמנית - יש בכל חנות לכלי בית). כדאי לזלוף מעט מיץ לימון על התפוחים שנחתכו כדי שלא ישחירו.
במחבת רחבה, על להבה גבוהה מתיכים את החמאה. מוסיפים את התפוחים, מערבבים והופכים כדי שכל הצדדים יתבשלו. אחרי כדקה מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות. מוסיפים את הקלבדוס אם יש, ומערבבים עוד דקה. מסירים מהאש ומכסים.
מחלקים את הבצק לשני חלקים - שליש ושני-שליש. את החלק הגדול מרדדים בזהירות לבל יתפורר. הטכניקה כאן קצת בעיתית - יש לקמח את הבצק, המשטח והמערוך כל הזמן. ניתן להעזר בניילון נצמד - ראו בהערות. הבצק השטוח צריך להספיק לכסות את התבנית והשוליים. כדי להעבירו בקלות לתבנית אפשר לגלגל על המערוך ואז לשטחו מחדש מעל התבנית. מהדקים הבצק וגוזרים את עודפי השולים שנותרו מעל גובה התבנית. בעזרת מזלג יוצרים 6 חרירים בתחתית הבצק לקליטת אדים ונוזלים.
יוצקים את המילוי על הבצק, ומפזרים מעל את הצימוקים, הקורנפלור וקליפת הלימון המגוררת. משטחים את שליש הבצק הנותר ומכסים את הפאי. מרטיבים מעט את שולי הכיסוי ומצמידים בעדינות לבצק שבתבנית. ניתן ליצור קישוטים משארית הבצק ולהדביקם מעל הכיסוי. טורפים את החלמון עם כף מים ומברישים מעל הכיסוי.
מכניסים לתנור ל-45 דקות. רצוי להגיש חם עם גלידת וניל.
הערות: רידוד בצק באמצעות נילון נצמד - פורשים יריעת ניילון נצמד בצורת ריבוע על משטח העבודה. מפזרים עליה מעט קמח, מניחים את כדור הבצק, מקמחים ומשטחים אותו מעט ביד ומניחים יריעה נוספת מעליו. מרדדים את הבצק דרך הניילון. אם למרות הכל הבצק מתפורר - לא להתיאש! אפשר להרטיבו במעט מים, ללוש מעט ולהניח לו להתקרר כחצי שעה ולנסות שוב.