ynet - פילה לוקוס על בטטות ומחית ירקות שורש - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

דגים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  פילה לוקוס על בטטות ומחית ירקות שורש / טל יניב

מתכון מסובך ולא זול שדורש הרבה הכנות - אבל יכניס אתכם באופן מיידי למחלקת "עושי הרושם".

ציון גולשים:  (17 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
3 דגי בייבי לוקוס מפולטים (ללא עצמות - אפשר ורצוי לבקש ממוכר הדגים לעשות זאת), ללא ראשים וזנבות, חתוכים לרצועות ברוחב
אדרות וראשי דגים
1 גזר קלוף וחתוך גס
1 ראש סלרי קלוף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
1 תפוח אדמה קטן, קלוף וחתוך לרבעים
2 גבעולי טימין
2 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות דק
1/2 כוס יין לבן יבש
מעט שמן זית
מיץ מלימון אחד
מעט קמח
50 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה

 

  1. מכניסים את כל הירקות, למעט הבטטות, לסיר גדול. מוסיפים את שאריות הדגים ומכסים במים. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח ומבשלים על אש נמוכה כ-1/2 שעה. מצננים מעט ומסננים את הנוזלים.
  2. בינתיים, מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית, זורים עליהן מעט מלח גס ופלפל, ומזליפים מעט שמן זית. אופים בתנור בחום בינוני-גבוה (220 מעלות צלזיוס) כ-20 דקות. ניתן לאפות את הבטטות יום לפני יתר ההכנות.
  3. מפרידים את הירקות המבושלים משאריות הדגים ושוטפים במים להרחקת כל השאריות. מעבדים את שורשי הסלרי והפטרוזיליה יחד עם תפוח האדמה למחית במעבד מזון. ניתן להוסיף מעט מנוזלי הבישול אם צריך. שומרים את המחית בסיר קטן. הגזר ושאריות הדגים סיימו את תפקידם במתכון.
  4. מקמחים את פרוסות הדגים. לקראת ההגשה מחממים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים למחבת את הטימין ואת הדגים ומטגנים כשלוש דקות מכל צד על אש בינונית.
  5.  במקביל מחממים את מחית הירקות על אש קטנה, ובוחשים מדי פעם שלא תישרף או תידבק.
  6. מוציאים את הדגים ומניחים על נייר סופג. שומרים את הטימין בצד. משאירים את המחבת על הכירה ומגבירים את האש. יוצקים למחבת את מיץ הלימון, ובעזרת כף עץ מקרצפים את השאריות שבמחבת עם מיץ הלימון. מוסיפים 1/2 כוס מנוזלי הבישול, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי בחישה, עוד כחמש דקות.
  7. מסדרים את המנות - יוצקים לכל צלחת את המחית ומסדרים בצורת עיגול גדול במרכז הצלחת. מעל המחית מניחים כמה פרוסות בטטה אפויה, ומעליהן מניחים את רצועות הדגים. יוצקים מלמעלה ומהצדדים מעט מהרוטב ובוזקים מעט פלפל. מקשטים בגבעולי הטימין המטוגנים.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©