ynet - עוגיות בצק שמנת במלית אגוזים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  עוגיות בצק שמנת במלית אגוזים / מיקי שמו, קונדיטוריית שמו

עוגיות קלות להכנה, פריכות וטעימות להפליא.במלית אפשר לשלב בין אגוזי פקאן ואגוזי מלך, אם רוצים. כשקוצצים אגוזים במעבד מזון אפשר להוסיף כף סוכר כדי שלא תיווצר עיסה שמנונית.

זכרו לרכך חמאה מבעוד מועד. לא מומלץ לשמור את הבצק במקרר מעבר לשעתיים-שלוש.

ציון גולשים:  (7 מדרגים)
חומרים (95 עוגיות קטנות)
240 גרם חמאה רכה
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
4 חלמונים (מביצים L)
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן
1/2 שקיק (5 גרם) אבקת אפייה
1 כף סוכר
1 כף סוכר וניל
למלית אגוזים:
50 גרם (5 עוגיות קטנות) עוגיות חמאה (או ביסקוויטים, אם אין)
250 גרם (2 ו-1/2 כוסות) אגוזי מלך טבעיים
100 מ"ל (2/5 כוס) חלב 3% שומן
50 גרם חמאה, קרה או רכה, לא משנה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
לעיטור: אבקת סוכר
עזרים: מעבד מזון או מיקסר, מערוך, נייר אפייה, תבנית עגולה
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק, 3 שעות מבעוד מועד: מעבדים במעבד מזון או במיקסר חמאה, שמנת חמוצה וחלמונים.
  2. בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר וסוכר וניל, ומוסיפים בהדרגה למסה שבמעבד המזון. מעבדים עד לקבלת בצק רך וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, למשך שעתיים-שלוש.
  3. בינתיים מכינים מלית אגוזים: מפוררים דק עוגיות במעבד מזון בעל להב פלדה, מעבירים לקערה קטנה ומניחים בצד.
  4. קוצצים דק אגוזי מלך במעבד מזון בעל להב פלדה, תוך השגחה צמודה, כדי שלא תיווצר עיסה שמנונית. מניחים בצד.
  5. בסיר קטן על אש גבוהה מחממים חלב, חמאה וסוכר עד לסף רתיחה.
  6. מסירים מן האש, מוסיפים אגוזים קצוצים דק ופירורי עוגיות. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים לצינון בטמפ' החדר- או במקרר, אם ממהרים.
  7. כשהבצק סיים את הצינון הנדרש, מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק מן המקרר ומחלקים ל-6 חלקים שווים. משאירים פיסת בצק אחת על משטח העבודה ואת היתר מחזירים למקרר עד לשעת הצורך.
  8. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3-4 מ"מ, בעזרת מערוך. מסמנים עיגול בבצק בעזרת תבנית עגולה כלשהי או רינג בקוטר 24–26 ס"מ (תבנית עוזרת לשרטט עיגול יפה, רינג ממש חותך את העיגול, בסיבוב קל) וחותכים סביב-סביב בעזרת סכין חדה. מסירים את עודפי הבצק (ומוסיפים ליתרת הבצק).
  9. חותכים כל עיגול ל-16 משולשים קטנים: חותכים תחילה ל-4 משולשים ואז חותכים כל משולש ל-4 משולשים קטנים.
  10. מניחים חצי כפית עד כפית מלית אגוזים (כשהמלית קרה ניתן לכדרר ממנה כדורים קטנים) בבסיסו של כל משולש ומגלגלים פנימה, תוך שמהדקים את הבצק סביב המלית. סוגרים ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, במרחק של 1-2 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, כשהקצה של המשולש מונח כלפי מטה, כך שלא ייפתח בזמן האפייה. מכניסים למקרר למשך 15-20 דקות.
  11. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  12. אופים במשך 13-14 דקות, עד להזהבה נאה או השחמה קלה מאוד, מוציאים ומצננים. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©