ynet - פאי תפוחים עם שכבה כפולה של בצק - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  פאי תפוחים עם שכבה כפולה של בצק / חן שוקרון

פאי תפוחים נהדר עם שכבה כפולה של בצק השומרת על התפוחים פריכים ומתוקים. לוקח קצת זמן להכין אותו, בעיקר מכיוון שיש פה מעט עבודת "מלאכת יד", אבל מי שיתגבר על הרתיעה מההכנה המורכבת לכאורה, יזכה בקינוח נפלא וטעים. אל תשכחו את כדור הגלידה בהגשה.

ציון גולשים:  (10 מדרגים)
חומרים
לבצק:
2 כוסות (280 גרם גרם) קמח
3/4 כפית מלח
1/2 מיכל (150 גרם) גבינה לבנה 5%
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למלית:
4-5 תפוחים בינוניים
מיץ סחוט טרי מ-1/2 חצי לימון
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 כפיות קינמון טחון
לזרייה:
3-4 כפות סוכר
לציפוי:
1/4 כוס חלב
סוכר גבישי
אופן ההכנה

  1. הבצק: בקערת המיקסר, עם וו גיטרה, מערבלים את הקמח עם הגבינה והמלח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד שהתערובת מתגבשת לבצק. מפסיקים את פעולת המיקסר.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, לשים מעט על גבי משטח מקומח קלות כל חלק, ומחליקים את השוליים שלו.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור ל-30 דקות לכל הפחות. בינתיים מכינים את מלית התפוחים.
  4. המלית: קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לפרוסות דקות. מניחים בקערה עם מיץ הלימון, הסוכר והקינמון. מערבבים היטב כך שכל חתיכות התפוח יצופו היטב מכל צדדיהן.
  5. ממשיכים בהכנת הבצק ובהרכבה: מחממים תנור ל-220 מעלות. כעבור 30 דקות מוציאים את הבצק מהקירור, אם קיררתם אותו זמן ממושך יותר, מומלץ לאפשר לו להגיע לטמפ' החדר.
  6. על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול דק מאוד. כדאי לוודא כל הזמן כי הבצק לא נדבק למשטח הרידוד. מרדדים לעיגול בקוטר 30 ס"מ (אפשר להיעזר בתבנית עגולה ולחתוך סביבה את השוליים המיותרים). חותכים את השוליים המיותרים ושומרים בצד.
  7. מקפלים בעדינות את הבצק לשניים ואז שוב ל-4 ומעבירים אותו בעדינות לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה. פותחים את הקיפול.
  8. מסדרים את פרוסות התפוחים על גבי הבצק בצורה מעגלית - מהמעגל החיצוני כלפי פנים ובאופן חופף, משאירים רווח של 1-2 ס"מ מהשוליים. בוזקים מעל התפוחים את 3-4 כפות הסוכר.
  9. מוציאים מהקירור את החלק השני של הבצק ומרדדים גם אותו לעיגול דק בקוטר 30 ס"מ. קורצים בבצק כמה פתחים (אפשר להשתמש בחותכני קפיץ או בחותכנים רגילים או בעזרת סכין),
  10. מעבירים את החלק השני של הבצק אל על פרוסות התפוחים באותו האופן - מקפלים לחצי ואז שוב ל-4, מניחים מעל התפוחים ופותחים בעדינות. מדביקים לשוליים את חתיכות הבצק המיותרות, מהדקים היטב בעזרת מזלג. אם רוצים, מניחים מעל חלק הבצק העליון את הצורות שקרצנו מהבצק.
  11. מברישים במעט חלב ומפזרים בנדיבות סוכר גבישי.
  12. אופים במשך 15 דקות בחום של 220 מעלות, מנמיכים את חום התנור ל-180 ואופים עוד כ-25 דקות נוספות או עד שהבצק משחים מאוד.
  13. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה לפני שפורסים. מומלץ (לא לוותר!) להגיש עם כדור נדיב של גלידת וניל איכותית.
  14. הפאי במיטבו ביום ההכנה או לכל המאוחר למחרת.

 

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©