ynet - עוגת טורטה דה ריקוטה - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
עוגה ריקוטה רוני ונציה צילום: גיא בלומנשטיין
 

  עוגת טורטה דה ריקוטה / רוני ונציה

עוגת גבינה בגרסה שונה עם גבינת ריקוטה שמשתלבת נהדר עם צנוברים והופכת את העוגה לקלילה, נודפת ארומה לימונית ובעלת טעם מעודן של של שקדים.

ציון גולשים:  (1 מדרגים)
חומרים (16 מנות)
לבצק:
1/8 1 כוסות ‭160)‬ גרם) קמח לבן
‭1/3‬ כוס ‭30)‬ גרם) אבקת שקדים מולבנים
1/8‬ כפית מלח
100 גרם חמאה קרירה (כ‭20-‬ דקות מחוץ למקרר‭,(‬ חתוכה לקוביות
1/4‬ כוס ‭25)‬ גרם) אבקת סוכר
2 חלמונים
למלית:
500 גרם גבינת ריקוטה (נטו, לאחר סינון מנוזלים לילה לפני ההכנה)
1/3‬ כוס ‭66)‬ גרם) סוכר
1 ביצה
3 חלמונים
‭1/4‬ כוס ‭65)‬ מ"ל) שמנת חמוצה
1/4‬ כוס ‭65)‬ מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל טהור
1/8‬ כפית מלח
קליפה מגוררת מ‭3-‬ לימונים
40 גרם צנוברים
אופן ההכנה
  1. הבצק: בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח, אבקת השקדים והמלח.
  2. בקערת מיקסר מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר בעזרת וו הגיטרה במהירות בינונית מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מנקים את הדפנות מדי פעם.
  3. מוסיפים את 2 החלמונים בזה אחר זה ומערבלים היטב לאחר כל הוספה.
  4. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח בשני שלבים ומערבלים קצרות, רק עד שתערובת הקמח נספגת פנימה והתערובת כולה אחידה.
  5. מעל למשטח מקומח מעצבים מהבצק עיגול שטוח בידיים, עוטפים ומניחים במקרר כשעה לפחות.
  6. משמנים תבנית טארט עם תחתית נשלפת בקוטר 24 ס"מ ומהדקים את הבצק בידיים לתחתית ולדפנות. דוקרים את תחתית הבצק במזלג, מכסים את התבנית ומניחים 15 דקות במקפיא. מניחים נייר אפייה מעל לבצק וממלאים בשעועית יבשה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) כ‭15-‬ דקות, עד ששולי הבצק בצבע זהוב בהיר. מסירים את השעועית והנייר, מחזירים לתנור ואופים עוד כ‭10-‬ דקות עד שהבצק כולו זהוב. מצננים את התבנית צינון מלא על רשת.
  7. המלית: במכל מעבד מזון שמים את הריקוטה, הסוכר, הביצה, החלמונים, השמנת המתוקה והחמוצה, הווניל, המלח וגרידת הלימון ומעבדים במספר פעימות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  8. מעבירים לבצק שבתבנית ומניחים את התבנית מעל לתבנית שטוחה.
  9. אופים כ‭25-‬ דקות עד שהעוגה כמעט יציבה והיא קצת תפוחה בשוליים. מניחים את התבנית מעל לרשת לצינון מלא.
  10. מפזרים צנוברים לקישוט ומגישים בטמפרטורת החדר.

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©