מסירים מהכרשים רק את העלים העליונים הכמושים ומשתמשים בחלק הלבן והירוק. חורצים בסכין לאורך הירק ושוטפים היטב את הגלדים, בעיקר בחלק הירוק.
חותכים לחתיכות די גדולות, מכניסים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהכרשה רכה מאוד. מעבירים למסננת ומצננים.
בסיר אחר מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים.
סוחטים את הכרשה, טוחנים במטחנת בשר או קוצצים דק במעבד מזון ומעבירים לקערה. מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים לכרישה ביחד עם כל יתר החומרים, למעט השמן. לשים את הכל לעיסה אחידה. מניחים לה לעמוד 10 דקות לפחות.
מחממים מעט שמן במחבת גדולה. מרטיבים מעט את הידיים וצרים מתערובת הכרשה קציצות. מטגנים עד שמזהיב היטב משני הצדדים. מגישים חם או פושר.