ynet - מאפה קינמון - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
מאפה קינמון צילום: דניה ויינר
 

  מאפה קינמון / דיאנה לינדר

מאפה שמרים אלוהי. המתכון מספיק לשתי תבניות אינגליש קייק.

ציון גולשים:  (10 מדרגים)
חומרים
800 גרם (5.75 כוסות) קמח
1/2 כוס סוכר
14 גרם (1.5 כפיות) שמרים יבשים או 35 גרם שמרים טריים
1 כפית מלח
100 גרם חמאה
2/3 כוס חלב
1/2 כוס מים
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים גדולות בטמפ' החדר
למילוי:
1 כוס סוכר חום (בהיר או כהה)
2 כפיות קינמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
  1. בקערת המיקסר מערבבים יחד 4 כוסות קמח, סוכר, שמרים ומלח. מניחים בצד.
  2. בסיר קטן מבשלים את החמאה והחלב על אש בינונית עד שהחמאה נמסה. מערבבים, מוסיפים מים ותמצית וניל ומניחים להצטנן למשך כמה דקות.
  3. שופכים את החלב לתערובת הקמח והשמרים ומערבבים.
  4. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה. התערובת תהיה מאוד דביקה בשלב מסוים אך אל דאגה.
  5. מוסיפים את שארית הקמח (1.75 כוסות) ומערבבים בעזרת וו לישה למשך 2 דקות. מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת, עוופים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה או עד שנפח הבצק הוכפל.
  6. לאחר התפיחה מוצאים את האוויר מן הבצק בעזרת האגרופים וממשיכים בלישה ידנית למשך 5 דקות. מכסים את הבצק במגבת מטבח ונותנים לבצק לנוח כ-5 דקות.
  7. בינתיים מערבבים בקערה בינונית את החומרים למילוי, למעט החמאה המומסת.
  8. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים - מניחים אחד על משטח מקומח ואת השני משאירים מכוסה במגבת. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*50 ס"מ.
  9. בעזרת מברשת, מברישים את הבצק במחצית מהחמאה המומסת ומפזרים חצי מתערובת הסוכר. חותכים את הבצק ל-6 רצועות לאורכו. עורמים את הרצועות זו על זו וחותכים אותן ל-6 חלקים. יתקבלו 6 ערמות של ריבועי בצק עם שכבות סוכר וקינמון.
  10. מניחים את הערמות בעמידה בתוך תבנית האפייה וממלאים את התבנית בשש הערמות.
  11. חוזרים על אותן הפעולות עם החלק השני של הבצק.
  12. מכסים את התבניות במגבת מטבח ומתפיחים למשך 30 דקות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  13. אופים במשך 30-35 דקות עד שקצוות הבצק זהובים. מצננים כ-20 דקות ומגישים.
  14. חשוב לציין שמרכז המאפה נשאר מעט רך. לאחר שהעוגה מתקררת הרך הופך לחלק הכי טעים בעוגה.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©