ynet - עוגת שוקולד פאדג' - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
עוגת שוקולד פאדג' ודובדבנים צילום: אריה פקר
 

  עוגת שוקולד פאדג' / אלומה בליליוס

עוגת פאדג' שוקולד-שקדים ברוטב דובדבנים חמוצים - התענוג האולטימטיבי שמתאים גם לפסח

ציון גולשים:  (16 מדרגים)
חומרים
200 גרם חמאה
350 גרם שוקולד מריר (70-80% מוצקי קקאו)
100 גרם סוכר חום כהה (לא דמררה)
5 חלמונים (מביצים בגודל L-XL)
5 כפות ברנדי
1 כפית מחית וניל
80 גרם עוגיות יין מרוסקות במעבד מזון או בעזרת מערוך
100 גרם אבקת שקדים
50 גרם שקדים מולבנים קלויים - לא חובה
5 חלבונים
150 גרם סוכר
לרוטב דובדבנים:
1 חבילה (250 גרם) דובדבנים קפואים
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כפית מחית וניל
150 גרם סוכר
4 כפות קירש (ליקר דובדבנים) או ברנדי
1 כף קורנפלור
2 כפות מים
אופן ההכנה
  1. מרתיחים סיר עם מים בגובה 3 ס"מ. מעליו מניחים קערה ובה השוקולד, החמאה והסוכר חום. ממסים את החומרים ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים עד שהבלילה אחידה ומבריקה (בן מארי).
  2. מורידים את הקערה מהסיר ומניחים על משטח קר. מוסיפים לתערובת את החלמונים - כל פעם חלמון אחד - ומערבבים מהר והיטב בעזרת מטרפה ידנית על מנת שהחלמון לא יתבשל בתערובת השוקולד החמה. עושים עם כל 5 החלמונים.
  3. מוסיפים לתערובת השוקולד והביצים את הברנדי והווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את פירורי עוגיות היין ומערבבים עד שהתערובת הופכת לאחידה ומעט סמיכה.
  4. מוסיפים את אבקת השקדים והשקדים הקלויים ומערבבים.
  5. מקציפים את החלבונים בעזרת מיקסר עם בלון או מיקסר ידני. ברגע שהחלבון מתחיל להחליף את צבעו ונוצרות בועות של אוויר יש להוסיף, בהדרגה, את הסוכר עד שהחלבון נהיה יציב אך לא קשה.
  6. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית עגולה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 30 דקות בלבד.
  8. העוגה מוכנה כשמכניסים את הקיסם למרכז העוגה והוא יוצא לח עם פירורים רטובים.
  9. רוטב הדובדבנים: מבשלים בסיר את הדובדבנים, הלימון, גרידת לימון, הווניל והסוכר עד לרתיחה, על אש נמוכה למשך כ-3 דקות.
  10. מוסיפים את הקירש ומערבבים.
  11. בקערית נפרדת ממסים את הקורנפלור עם 2 כפות המים ומוסיפים לתערובת הדובדבנים. מערבבים עד שהתערובת מסמיכה.
  12. מכבים את האש ומגישים את הרוטב על פרוסת העוגה.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©