ynet - עוגה בחושה עם פירות אביביים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פסח
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
עוגת פירות בחושה כשרה לפסח צילום: דודו אזולאי
 

  עוגה בחושה עם פירות אביביים / אורן בקר, השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

עוגה בחושה כשרה לפסח המשלבת בין בצק חמאתי ורך לבין פירות חמצמצים.

ציון גולשים:  (7 מדרגים)
חומרים
לחלק א':
כ- 1.25 כוסות (250 גרם) סוכר
1 שקית + 1 כפית (12 גרם) אבקת אפייה
5 ביצים טרופות
1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח תפו"א
1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קורנפלור/ קמח מצות
גרידה מלימון 1
1 כפית תמצית וניל
1.25 חבילות (250 גרם) חמאה
לחלק ב':
2 תפוחי עץ טריים, קלופים ומגולענים חתוכים לרצועות
2 אגסים טריים, קלופים ומגולענים חתוכים לרצועות
3 חצאי אפרסקים משומרים או טריים, חתוכים לקוביות
10 תותים טריים, חתוכים לרבעים
3 כפות סוכר
1 כף קינמון טחון
אופן ההכנה
  1. חלק א'- הבצק: מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר. חשוב להקציף היטב בכדי שהתערובת תהיה אוורירית (ההקצפה תימשך לפחות כ-10 דקות).
  2. מוסיפים את הביצים הטרופות.
  3. מנפים את הקורנפלור, קמח תפו"א ואבקת האפייה ומוסיפים למסה במיקסר, מערבבים במהירות נמוכה עד שמתקבל מרקם אחיד.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל וגרידת הלימון ומקציפים במהירות בינונית עוד כ-5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי של הבצק.
  5. חלק ב'- הרכבת העוגה: מרפדים את תבנית האפייה (תבנית בקוטר 26 ס"מ) בנייר כסף. יוצקים מחצית מכמות הבצק הבחוש ומעליו מסדרים מחצית מכמות הפירות הטריים. בוזקים מעל חצי מכמות הסוכר והקינמון.
  6. על שכבת הפירות יוצקים את החצי הנותר של הבצק הבחוש ומיישרים.
  7. מסדרים מלמעלה את שארית הפירות הטריים, בוזקים מעל סוכר וקינמון ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-40 דקות.
  8. להקניית מראה "קונדיטורי", מכינים ג'לי שקוף עפ"י הוראות היצרן, מברישים מעט ליצירת זיגוג (גלייזינג, בעגה המקצועית) ומעטרים באבקת סוכר.

       

        טיפים:

  1. חשוב להקציף את החמאה והסוכר לפרק זמן ממושך, כדי שהמסה תהיה אוורירית ונוחה לעבודה.
  2. ניתן להשתמש בעוגה בכל סוג של פרי, טרי או משומר, לפי טעם אישי.
  3. לאחר שהעוגה אפויה רצוי למרוח מעל הפירות מעט אלכוהול (למשל רום) מאחר והאלכוהול מונע עובשים מעל הפירות לאורך זמן.
  4. בעת הכנת הבצק (שלב א') ניתן להוסיף גרידת תפוז/גרידת לימון, תמצית רום/שקדים להדגשת טעמים 
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©