ynet - מוס שוקולד חלב וחגיגת בוטנים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
עוגת מוס שוקולד חלב ובוטנים  צילום: דודו אזולאי
 

  מוס שוקולד חלב וחגיגת בוטנים / אורן בקר, השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

עוגת מוס שוקולד חלב ובוטנים כשרה לפסח שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה

ציון גולשים:  (10 מדרגים)
חומרים
בסיס העוגה (דקואז קקאו ובוטנים):
2 (70 גרם) חלבונים
1/2 כוס (50 גרם) אבקת סוכר
1 כף (20 גרם) סוכר
1/2 כוס (50 גרם) בוטנים טחונים קלויים
2 כפות אבקת קקאו כהה
למוס שוקולד חלב:
200 גרם שוקולד חלב
1 כפית גדושה (3 גרם) נס קפה
1/4 כוס (50 סמ"ק) מים רותחים
1 מיכל + 3 כפות (280 מ"ל) שמנת מתוקה
כ-1/2 כוס (50 גרם) בוטנים קלויים טחונים
לפנים העוגה:
1/2 כוס (150 גרם) חמאת בוטנים
לגנאש שוקולד מריר - לקישוט:
1/2 כוס (100 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות (25 גרם) בוטנים קלויים טחונים
אופן ההכנה
  1. הבסיס: מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
  2. קולים את הבוטנים למשך כ-8 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות. מצננים.
  3. טוחנים את הבוטנים הקלויים במעבד מזון למרקם גרוס דק ומערבבים יחד עם החומרים היבשים.
  4. מקפלים את החומרים היבשים לתוך קציפת החלבונים. חשוב לקפל בתנועות קיפול עדינות על מנת לשמור על מרקם הדקואז.
  5. משטחים את הבסיס בתוך תבנית בקוטר 21 ס"מ ואופים למשך כ-12 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות.
  6. מוס שוקולד: מעל בן מרי ממיסים את שוקולד החלב.
  7. ממסים את אבקת הנס קפה עם המים הרותחים ויוצקים לתוך שוקולד החלב, מערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מצננים.
  8. מקציפים שמנת מתוקה לקצף אוורירי וקל (חשוב! לא להקציף את השמנת יתר על המידה). לאחר שהקרם מוכן, מוסיפים פנימה את הבוטנים הקלויים הטחונים ויוצקים כחצי גובה לתוך הרינג. מעל זולפים חמאת בוטנים ויוצקים את שארית הקרם ומשטחים עם פלטה את החלק העליון.
  9. מקפיאים את העוגה (עד שהיא מתייצבת). לאחר שהיא מתייצבת מפזרים מעליה את הבוטנים הטחונים.
  10. הגנאש המריר: מביאים שמנת לרתיחה ויוצקים מעל השוקולד המריר, משהים כדקה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. שופכים את התערבות מעל לחלק העליון של העוגה. מחלצים את העוגה מהרינג.
  11. ניתן לקשט עם בוטנים מסוכרים או לגרד מעל שוקולד לבן. מגישים את העוגה לאחר שהפשירה.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©