אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
מאפים מלוחים
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
מאפה גבינה ושמיר
/ בן עמי ברתיני שביט
ציון גולשים:
(27 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
לבצק (תחתית + כיסוי):
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה או אשל
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח תופח
למלית גבינות ושמיר:
750 גרם גבינה לבנה 9%
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם גבינה בולגרית מגורדת
1 חבילה שמיר, קצוץ
3 ביצים
2 כפות אבקת מרק פטריות
לקישוט:
1 ביצה, טרופה
קצח לפי הטעם
שומשום לפי הטעם
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומעצבים את התחתית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים יחד את כל רכיבי הבצק, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
שומרים כ-1/4 מכמות הבצק בצד (הוא ישמש לכיסוי בהמשך). מרדדים את יתרת הבצק למלבן בגודל 50X40 ס"מ. מניחים את מלבן הבצק בתבנית ומצמידים לתחתית ולשוליים.
מכינים את מלית הגבינות והשמיר, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים את כל רכיבי המלית. משטחים את המלית מעל תחתית הבצק.
מרדדים את הבצק שנשמר למלבן בגודל 33X27 ס"מ. מניחים את מלבן הבצק מעל המלית. מקפלים את שולי הבצק שנותרו מעל המלבן, לעטיפה מלאה של המלית, ומהדקים קלות.
מורחים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח.
אופים כ-35 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים לגמרי. שומרים במקרר. מגישים קר או מחומם.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©