ynet - עוגת גבינה ומשמש - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  עוגת גבינה ומשמש / בן עמי ברתיני שביט

עוגת גבינה אפויה בשכבות, עם תחתית בצק, פרוסות משמשים ושני סוגים שונים של מליות גבינה. הכנת העוגה אמנם מורכבת, אבל כוללת שני קיצורי דרך נחמדים: המשמשים מגיעים מקופסת שימורים, ולכן לא דורשים בישול. ושלא כמו עוגות גבינה אחרות, שדורשות קירור ממושך לפני ההגשה, העוגה הזאת תסתפק בשלוש עד ארבע שעות מנוחה במקרר - כך שאפשר בהחלט להכין אותה בבוקר (או בצהריים) ולאכול אותה בערב.

ציון גולשים:  (4 מדרגים)
חומרים (10 מנות)
לבצק:
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4 חלמונים
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
300 גרם (2 כוסות גדושות) קמח תופח
למשמשים:
1/2 קופסת משמשים משומרים (כ-235 גרם אחרי סינון), מסוננים מנוזלים ופרוסים לפרוסות
לשכבת הגבינה התחתונה:
125 גרם (2/3 כוס) סוכר
200 גרם גבינה לבנה 5% שומן
200 גרם גבינה כחושה לאפייה (טוב טעם, ללא מלח)
3 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
20 גרם (2 כפות) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
קורט מלח
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון
לשכבת הגבינה העליונה:
3 חלבונים
35 גרם ( 3 כפות) סוכר
40 גרם (4 כפות גדושות) קורנפלור
2 חלמונים
קורט מלח
150 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק ואופים אפייה ראשונה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים חמאה, חלמונים וסוכר במספר פולסים קצרים, רק עד שנוצרת תערובת אחידה (שומרים חלבון אחד מהביצים המופרדות לשכבת הגבינה העליונה. את החלבונים שנותרו ניתן לשלב במתכון אחר.
  3.  מוסיפים קמח ומעבדים ב-2-3 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
  4.  מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הוא יבש ופירורי מדי מוסיפים מעט מים.
  5. משטחים את הבצק בידיים בתחתית התבנית (לא מעצבים שוליים)
  6.  אופים כ-15 דקות, עד שהבצק רק מתחיל להזהיב. מצננים.
  7.  מרכיבים את שכבת הגבינה התחתונה: מפזרים את פרוסות המשמשים על גבי שכבת הבצק.
  8.  בקערה מערבבים במטרפה (לא מקציפים) את רכיבי שכבת הגבינה התחתונה. יוצקים את התערובת מעל המשמשים.
  9.  מכינים את שכבת הגבינה העליונה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  10.  במיקסר מקציפים חלבונים עם כף מהסוכר וקורנפלור לקצף מבריק ויציב. בנפרד, מקציפים חלמונים עם שארית הסוכר ומלח, לתערובת תפוחה ובהירה.
  11. מוסיפים כ-1/4 מקצף החלבונים לתערובת החלמונים ומערבבים. מוסיפים גבינה וחמאה מומסת לתערובת החלמונים ומערבבים עד איחוד. מעבירים את תערובת החלמונים והגבינה לקערת הקצף ומקפלים יחד.
  12. אופים כשעה עד שהעוגה יציבה ופניה זהובים. (העוגה תתפח מעט ותרד שוב לגובה המקורי אחרי האפייה) מצננים. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©