90 גרם אגוזי מלך קלויים טחונים דק + 70 גרם נוספים לתחתית
120 גרם עוגיות חמאה טחונות לפירורים במעבד מזון
אופן ההכנה
בסיר קטן מבשלים את הסוכר על להבה בינונית עד שהוא הופך לקרמל בצבע חום-זהוב
מוסיפים את החלב ו-50 גרם שמנת מתוקה ומנמיכים ללהבה נמוכה.
מבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך. מכבים את האש. מניחים לרוטב להתקרר לגמרי לפחות שעה, עדיף יותר (אני ממליץ להכין את הרוטב יום קודם כדי שלא יהיה עיכוב בהכנת המתכון).
בקערת המיקסר שמים את 2 מכלי השמנת ואבקת סוכר ומקציפים לקצף יציב אך לא קשה מדי.
מעבירים את השמנת המוקצפת לקערה גדולה, מוסיפים ½ כוס אגוזי מלך ומקפלים לתערובת אחידה בעזרת מרית
בקערה נוספת שמים את רוטב הקרמל, פירורי העוגיות וחצי מכמות האגוזים שנותרה, ומערבבים בעזרת כף לתערובת אחידה ודביקה.
מכינים תבניות אישיות או טבעות אפייה אישיות אם יש (ניתן לקנות בחנויות מתמחות, ראו תמונה). שמים בתחתית כל כלי שכבה של קרמל, פירורי עוגיות חמאה ואגוזים בעובי של 1/2 ס"מ.
ממלאים במוס ומקשטים מעל בשארית האגוזים הטחונים.
מכניסים למקפיא לשעה ומעבירים למקרר. ניתן לשמור במקרר עד 24 שעות.
להגיש ישר מהמקרר. יש להקפיד שהקינוח לא יהיה זמן רב מחוץ למקרר לפני ההגשה.