ynet - מרק פול ירוק טרי - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מרקים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  מרק פול ירוק טרי / מיכל וקסמן

מרק פול מזרח תיכוני עם בשר בקר

ציון גולשים:  (6 מדרגים)
חומרים
לציר הבשר:
500 גרם בשר בקר (רצוי פולקה) חתוך לקוביות גדולות
2 תפוחי אדמה קטנים
8-10 כוסות מים
קורט פלפל שחור טחון טרי
1 כפית מלח גס
למרק:
1.5 ק"ג פולים קלופים פעמיים (2 כוסות נטו)
1 צרור גדול מאוד של כוסברה
1 בצל בינוני קצוץ קטן
2 כרשים, רק החלק הלבן, קצוצות קטן
1/4 כוס שמן זית
מעט שמן זית ולימון טרי להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
  1. קילוף הפולים: מחלצים את גרגרי הפול מתוך התרמילים. כל גרגיר מוקף בקליפה ירקרקה בהירה שגם אותה צריך לקלף. לצערי אין פה קיצורי דרך - קליפות גרגרי הפול גסות ולפעמים גם מרירות. לא תרצו אותן במרק שלכם. תתייחסו לזה כאל ריפוי בעיסוק ותגייסו לעזרתכם משפחה, חברים ומי שמוכן לעזור.
  2. הציר: שמים את הבשר ותפוחי אדמה בסיר עם המים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים שעתיים. באמצע הבישול מוסיפים מלח ופלפל. אפשר להכין גם יום-יומיים לפני המרק כולו ולשמור במקרר.
  3. המרק: שמים את השמן, הבצל והכרשים בסיר גדול. מערבבים. מחממים על להבה גדולה ומטגנים עד שהבצל והכרישה מתרככים אבל לא משחימים. אם רואים שמתחילים להזהיב, מנמיכים את הלהבה.
  4. מוסיפים לבצלים את הבשר עם הציר שלו ועם תפוחי האדמה. מביאים לרתיחה. מוסיפים את גרגרי הפול הקלופים מקליפה חיצונית ופנימית. מערבבים בעדינות. מבשלים ברתיחה מתונה, ללא מכסה כחצי שעה. מוציאים את תפוחי האדמה מהמרק. מועכים היטב בעזרת מזלג ומחזירים למרק. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים למרק. מערבבים ומבשלים רבע שעה נוספת ללא מכסה.
  5. מחלקים לצלחות ומגישים חם. אפשר לסחוט מעט מיץ לימון טרי ולזלף בשמן זית איכותי. ניצני אביב בצלחת.

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©