- שכבה ראשונה: מרפדים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ בנייר כסף.
- קולים את אגוזי הלוז למשך כ-10 דקות בתנור חם (170 מעלות). לאחר שהאגוזים התקררו, טוחנים אותם למרקם גס.
- מקציפים חלבונים עם 5 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- מערבבים בקערה את אגוזי הלוז עם אגוזי המלך הטחונים, 5 כפות הסוכר הנוספות וגרידת הלימון.
- מקפלים את תערובת האגוזים לתוך מסת החלבונים.
- משטחים בתבנית האפייה ואופים במשך כ-15-20 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב ויפה. כשמסיימים עם אפיית השכבה הראשונה מתחילים מייד בהכנת השכבה השנייה.
- שכבה שנייה: ממיסים מעל אמבט מים (באן מרי) שוקולד וחמאה עד לקבלת מסה חלקה.
- במיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר ונס קפה. חשוב להקציף את קצף הביצים עד לקבלת קצף יציב.
- מקפלים את קציפת הביצים לשוקולד המומס עד ליצירת קרם חלק.
- משטחים מעל השכבה הראשונה שבתבנית ומחזירים לאפייה נוספת של כ-15 דקות בחום של 170 מעלות.
- מקררים היטב את העוגה לאחר האפייה.
שתי אפשרויות לשדרוג העוגה האפויה:
- פסי שוקולד לבן: ממיסים 30 גרם שוקולד לבן במיקרוגל עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מציירים על העוגה פסים דקים של שוקולד באמצעות שק זילוף או מזלג.
- גנאש שוקולד: מביאים לרתיחה 100 מ"ל שמנת מתוקה ויוצקים על 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות. יוצקים על העוגה ומייצבים במקפיא למשך חצי שעה לפחות.