| תבשיל קציצות דגים וארטישוק צילום: דן לב
|
| |
|
|
תבשיל קציצות דגים וארטישוק / שי-לי ליפא קציצות דגים עם ארטישוק ברוטב עסיסי שישמחו להצטרף לאורז או פירה - ארוחה מושלמת בכל מצב | | ציון גולשים: | | (27 מדרגים) |
| |
| חומרים (6 מנות) | |
|
| לתבשיל: | | 1 שקית (800 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות, מופשרות | 3 כפות שמן זית | 1 בצל בינוני, קצוץ גס | 4 שיני שום, קצוצות גס | 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ | 1 כפית סוכר | 1.5 כוסות מים | 1/2 כוס יין לבן יבש | 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות | מלח, פלפל שחור, גרוס | לקציצות: | | 600 גרם פילה דג לבן טרי (לוקוס, מוסר ים, דניס) טחון | 1 בצל קטן, קצוץ דק | 1 ביצה | 1/3 כוס קמח מצה | 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק | מלח ופלפל שחור גרוס | שמן קנולה לטיגון | | | | אופן ההכנה | |
| | |
- הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה.
- בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מחממים שמן במחבת טפלון על להבה בנונית ומטגנים את הקציצות עד להזהבה.
- התבשיל: מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל, שום, עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד שהבצל והעגבניות רכים.
- מוסיפים מים, יין, רסק עגבניות, מלח ופלפל ומערבבים. חוצים את תחתיות הארטישוק, מוסיפים לרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומביאים לרתיחה שנייה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא תתפרקנה).
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות
| | | |
| |