אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
מרקים
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
מרק אפונה, אווז מעושן ונטיפים
/ רפי אהרונוביץ'
ציון גולשים:
(6 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
50 גרם חמאה
שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, קלופים וקצוצים דק מאוד
3 כוסות מרק עוף
2 כוסות מים
2 בצלים קצוצים דק
4 גזרים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
400-500 גרם אפונה
פלפל שחור ומלח
150 גרם אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה
מזהיבים את הבצל בחמאה, מוסיפים את הגזר ואת השורשים ומטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות. חשוב להקפיד על חום נמוך יחסית על מנת שהחמאה לא תישרף.
מוסיפים את האווז ומטגנים מספר דקות נוספות. מוסיפים את האפונה, מלח ופלפל ואת הנוזלים כשהם רותחים כבר. בוחשים ומבשלים 10 דקות נוספות. משפרים תיבול.
הנטיפים: בקערה קטנה מערבבים ביצה טריה וכ-3 כפות קמח רגיל. מוסיפים מעט מלח ובוחשים עד לקבלת בלילה סמיכה.
כשהמרק רותח, כדקה לפני ההגשה, מטפטפים את הבלילה פנימה ובוחשים במהירות. מבשלים כ-2 דקות נוספות.
אנחנו שיפרנו מרק זה עם מעט נענע קצוצה בסוף ו-2-3 טבעות של פלפל אדום חריף.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©