תבשיל שמתאים להגשה עם פסטה, אורז או כל דגן אחר
|
|
ציון גולשים: | | (290 מדרגים) |
|
|
| חומרים (4 מנות) | |
|
|
2 כפות שמן זית |
1 בצל גדול, קצוץ |
4 שיני שום פרוסות |
3 גבעולי סלרי קצוצים |
1 גזר מגורר בפומפייה |
5 עגבניות טריות, מקולפות וקצוצות (אפשר, לחלופין, עגבניות שלמות מקולפות מקופסה של 800 גרם) |
1 כפית עלי טימין |
3 כוסות אזוקי מבושלת ומעוכה במזלג או במעבד מזון |
100 גרם רסק עגבניות (רצוי אורגני) |
1/2 כוס מים |
1/2 כפית פפריקה מתוקה |
מלח ופלפל - לפי הטעם |
חופן אגוזי מלך קצוצים |
צרור בזיליקום קצוץ |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מחממים שמן זית בסיר כבד, על אש קטנה. מוסיפים בצל, מטגנים דקה ומוסיפים את השום, הסלרי והגזר.
- לאחר 5-10 דקות מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הטימין והאזוקי. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים רסק עגבניות, 1/2 כוס מים, פפריקה, מלח ופלפל. מבשלים כ-15 דקות.
- לסיום, מוסיפים את האגוזים והבזיליקום. מומלץ לרענן עם שמן זית בהגשה.
- הצעת גיוון: לקבלת מרקם חלק יותר, אפשר לרסק בבלנדר ידני לפני הוספת האגוזים והבזיליקום.
|
|
|
|