הבצק: טוחנים בבלנדר את התרד עם המים. מעבירים לקערה גדולה ולשים (בידיים) עם הקמח והשמרים עד שמתקבל בצק אחיד ולא רך מדי. מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים בלישה עוד מספר דקות עד שהבצק מבריק וגמיש. מניחים בקערה משומנת בשמן זית, מכסים בניילון (לא נצמד) ומניחים לחצי שעה.
מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מניחים אותם על מגש מקומח, מכסים ומניחים לתפיחה במקרר עד למחרת.
למחרת מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר עם אבן אפייה בשליש התחתון שלו.
הציפוי: שוטפים את התרד ומאדים אותו בסיר עם חצי כוס מים עד שהעלים מתרככים. מסננים היטב וסוחטים מנוזלים מיותרים. קוצצים את התרד המאודה גס, מתבלים במלח, פלפל לבן ושום קצוץ ומוסיפים מעט שמן זית.
פותחים כדור בצק אחד או שניים (בידיים) לעיגולים דקיקים ומניחים אותם על נייר אפייה מקומח, מעל מגש ללא שוליים או מרדה. מפזרים מעל העיגולים מהתרד המאודה והגבינה המגוררת. מחליקים את הנייר על האבן ואופים מספר דקות, עד ששולי הבצק שחומים. מפזרים על הפיצות מעט עלי בזיליקום ומגישים מיד. ממשיכים לאפות באותה צורה את שאר הפיצות.