שילוב הטעמים המוצלח של אפונה, פול ונענע מתאים את המרק הזה לכל מזג אוויר ולכל חג. הסוד שלו הוא בכך שטוחנים שליש ממנו, כך נהנים גם ממרקם סמיך ועשיר וגם מירקות שלמים
|
|
ציון גולשים: | | (8 מדרגים) |
|
|
| חומרים (8 מנות) | |
|
|
800 גרם אפונה סינית קפואה |
800 גרם פול ירוק קפוא |
1/4 כוס שמן זית |
2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס |
6 שיני שום, קצוצות גס |
1/2 כוס נענע, קצוצה גס |
7 כוסות (1.7 ליטר) מים מינרליים או מסוננים |
1/2 כפית בהרט (לא חובה) |
מלח ופלפל שחור גרוס |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל, שום ונענע ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים אפונה, פול, מים, בהרט, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות, רק עד שהאפונה והפול רכים.
- מוציאים 1/3 מכמות וטוחנים בבלנדר או עם מוט ריסוק חשמלי. מחזירים לסיר ומערבבים. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
|
|
|
|