ynet - עוגת פרג - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
צילום: רונן מנגן צילום: רונן מנגן
 

  עוגת פרג / רוני ונציה

מיוחד לפורים, עוגת פרג קטנה וחמודה, לחה ורכה. טעמתי אותה במסעדת "אורנה ואלה" (שינקין ת"א), שם היא מוגשת כמנה בכמה פרוסות, עם רוטב שוקולד חם וגלידת קינמון מתוצרת בית, שמוסיפים לה טעם נפלא.

ציון גולשים:  (18 מדרגים)
חומרים (10 מנות)
125 גרם פרג טחון טרי
3 כפות קמח
4 כפות פירורי לחם
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
4 ביצים מופרדות
קליפה מגוררת מלימון 1
קורט מלח
1/4 כפית קרם אוף טרטר (להשיג במדף התבלינים)
לרוטב השוקולד:
1/2 כוס פחות 1.5 כפות (100 מ"ל) חלב
1.5 כוסות שמנת מתוקה (או חלב)
1.5 כפות סוכר
150 גרם שוקולד מריר 70 אחוז מוצקי קקאו (אפשר "ספלנדיד" עלית) שבור לקוביות
10 גרם חמאה רכה
כלים:
תבנית אינגליש קייק באורך 26 ס"מ, משומנת ומקומחת
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני- נמוך (170 מעלות צלזיוס).
  2. בקערה בינונית מערבבים את הפרג, הקמח ופירורי הלחם.
  3. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם 1/3 כוס מהסוכר במהירות בינונית-גבוהה לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים פנימה את תערובת הפרג ואת קליפת הלימון.
  4. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח והקרם אוף טרטר לקצף יציב. מוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מערבבים 1/3 מכמות הקצף לתערובת הפרג (כדי שתהיה קלילה יותר) ולאחר מכן מקפלים פנימה את יתרת הקצף.
  5. מעבירים לתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית מלבנית עמוקה גדולה יותר, שתשמש כאמבט מים. ממלאים מים חמים בתבנית הגדולה בגובה כ-2 ס"מ. מניחים את 2 התבניות בתנור, ואופים כ-40 דקות עד שפני העוגה מתחילים להזהיב, וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מוציאים את תבנית העוגה מהתבנית עם המים, ומצננים על רשת 20 דקות. הופכים וממשיכים לצנן על רשת.

    אופן הכנת רוטב שוקולד:

    בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב, השמנת והסוכר. מסירים מהאש ומיד מוסיפים את השוקולד, ומערבבים היטב בעזרת כף עץ, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.

    מצננים מעט (הרוטב מתקשה עם הצינון, ולכן רצוי לחמם אותו מעט שוב במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם אדים).

    אופן ההגשה:

    מגישים 2-3 פרוסות דקות למנה. יוצקים רוטב שוקולד חמים מעל, ומגישים עם כדור גלידת וניל.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©