כדורי אורז פריכים ושחומים, ממולאים בקוביות גבינת קצ'קבל או מוצרלה. מגישים עם עגבניות טריות מרוסקות, מתובלות בשום ובשמן זית.
|
|
ציון גולשים: | | (52 מדרגים) |
|
|
| חומרים (4 מנות) | |
|
|
30 גרם חמאה |
1 כוס אורז עגול לריזוטו |
3 כוסות מרק ירקות צח רותח, או מים רותחים |
מלח ופלפל שחור |
1-2 ביצים |
100 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות |
שמן לטיגון עמוק |
2 ביצים טרופות |
פירורי לחם |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- ממיסים בסיר את החמאה, ומטגנים את האורז תוך ערבוב 2 דקות. מוסיפים מצקת מלאה מרק רותח או מים רותחים. לאחר שכל הנוזלים נספגים באורז, מוזגים מצקת נוספת, ומערבבים עד שכל הנוזלים נספגים באורז. ממשיכים כך, תוך ערבוב, כ-20 דקות, עד שכל כמות המים או המרק נספגת באורז. מתבלים במלח ופלפל, ומצננים.
- מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים ביצה, ומערבבים. אם האורז יבש מדי, מוסיפים עוד ביצה. צרים מהתערובת 8 כדורים. צרים חור בכל כדור, וממלאים בקוביות הגבינה. סוגרים, ומניחים בתבנית משומנת. שומרים במקרר שעתיים-שלוש, עד שהכדורים יתקשו.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את הכדורים בביצים הטרופות, ואחר כך בפירורי הלחם, ומטגנים עד שיזהיבו. מגישים חם.
|
|
|
|