ynet - טארט אגוזים וטופי - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 עוגיות חמאה הולנדיות
 עוגיות לילדים
 עוגיות תחרה עדינות

  טארט אגוזים וטופי / מיכל לוי-אלחלל, מתוך הספר "עוגיות ועוד"

באופן אישי אני אוהבת מאוד טופי, בעיקר תוצרת בית, ומכאן נולד הרעיון לשלב אותו עם אגוזים. זוהי גרסה אלגנטית יותר של פאי הפקאן המוכר, עשירה ומתוקה במיוחד, ולכן מומלץ להכינה במנות אישיות קטנות.

קרדיט: צילום: דני לרנר
ציון גולשים:  (20 מדרגים)
חומרים
1.5 כוסות (185 גרם) קמח
100 גרם חמאה קרה
50 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר
1 כף דבש
1/2 כפית מלח
1 חלמון
למלית:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2/3 כוס דבש או כוס גלוקוזה
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
1 כף חמאה
1.5 כוסות (מכל סוג שרוצים) תערובת אגוזים קצוצים ולא קלויים
אופן ההכנה
  1. הבצק: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק ולא יותר (חשוב להימנע מעיבוד יתר שפוגם בפריכות הבצק). אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות.
    מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות) ומשמנים את שקעי התבנית.
  2. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים ממנו עיגולים גדולים קצת יותר משקעי התבנית ומרפדים בהם את השקעים. מאחסנים במקרר כחצי שעה.
  3. ממלאים את השקעים באגוזים ואופים 15-12 דקות, או עד ששולי הבצק מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. המלית: יוצקים את השמנת המתוקה לסיר קטן. מוסיפים את הדבש והסוכר ומחממים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית, 15-10 דקות, עד שהנוזל מסמיך ובועות הרתיחה הופכות צפופות. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החמאה.
  5. יוצקים כף וחצי מהנוזל במרכזה של כל מנה, משהים לצינון כ-10 דקות ומגישים. אפשר לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר, כעשרה ימים.
  6. טיפ למשקיענים: גלוקוזה הוא סוכר במרקם נוזלי, סמיך ודביק, המקובל בשימוש בקונדיטוריות מקצועיות ונמכר בדרך כלל בחנויות המתמחות בציוד לקונדיטוריות. יתרונו במרקם הגמיש שהוא מעניק למליות ולבצקים ובניגוד לדבש הטעם שלו מודגש פחות.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©