|
|
עוגת חמאה / חנוך פרבר - מתוך הספר "הספר המתוק" עוגה קצת משונה, בין בצק פריך לעוגה בחושה. טעימה כך סתם, כמו שהיא, אבל גדולתה האמיתית מתגלה במיני גיוונים, כמה מהם תמצאו כאן, ואחרים תמציאו בעצמכם.
| | | | ציון גולשים: | | (22 מדרגים) |
| |
| חומרים (10 מנות) | |
|
| 7 חלמונים | 230 גרם (2/3 1כוסות) קמח | 250 גרם (1 כוס) סוכר | 250 גרם חמאה רכה | כלים: | | תבנית קפיצית (קוטר 26 ס"מ) | | | | אופן ההכנה | |
| | |
- מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
- לוקחים כפית חלמון, מערבבים עם כף מים ושומרים בצד.
- מעבדים בקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, החמאה והחלמונים הנותרים, במהירות איטית בעזרת ראש ערבוב, עד שמתקבל בצק חלק וזהוב.
- מעבירים לתבנית ומיישרים את פני הבצק הדביק בידיים מקומחות.
- מברישים את הבצק בתערובת החלמון והמים, ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתקשה מעט. מצננים על רשת.
- איחסון: כשבוע, בכלי אטום, במקום קריר.
- אפשר גם: לאחר 15 דקות אפייה מורחים על העוגה קונפיטורה טובה, מדוללת מעט - אפשר ריבת תפוזים עם ליקר תפוזים או ריבת תות מדוללת במעט ברנדי, או כל חיבור אחר שאתם אוהבים, וממשיכים באפייה.
- לאחר 20 דקות אפייה מורחים ריבה ועליה מניחים פירות, טריים או משומרים, מבושלים או מטוגנים. למשל: 4-5 תפוחים זהובים קלופים, ללא הליבה, מטוגנים מעט בחמאה וסוכר, או תאנים טריות, או תותים חצויים ועליהם מעט סוכר, או פרוסות בננה עם סוכר חום וקינמון, ואופים עוד כ-20 דקות.
- בתחתית תבנית פאי מניחים כ-2 כפות סוכר ופירות טריים, או מטוגנים בחמאה וסוכר עד להזהבה, משטחים מעליהם את הבצק הרך ואופים כ-40 דקות. מוציאים מהתנור, מריצים סכין בין הבצק לשולי התבנית והופכים לצלחת הגשה.
| | | |
| |