ynet - גלילות בצק שמרים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 פילה סלמון מתובל
 תבשיל אורז וחומוס
 חלות ולחמניות מקמח מלא

  גלילות בצק שמרים / פסק ל פרץ רובין, מתוך "המטבח של פסקל"

מכינים את הבצק יום לפני האפייה, ושומרים אותו במקרר במשך לילה.

במתכון מוצעות שלוש מלית, אפשר למלא את כל הגלילות באותה מלית, ואפשר להכין 3 גלילות בטעמים שונים.

ניתן להקפיא את הגלילות, שאינן מאבדות את טעמן גם לאחר שבועות של הקפאה. חשוב שלא לחמם במיקרוגל, אלא להפשיר בחוץ ולחמם בתנור או בטוסטר-אובן.

קרדיט: צילום: מיכל לנרט
ציון גולשים:  (103 מדרגים)
חומרים
40 גרם שמרים טריים
כ-2 כוסות מים פושרים
500 גרם (3.5 כוסות) קמח תופח מנופה
500 גרם (3.5 כוסות) קמח מנופה
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית רום או וניל
4 ביצים
1/4 כוס שמן
400 גרם (2חבילות) מרגרינה מרוככת
למלית:
1 כוס סוכר חום מעורבב ב-2 כפות קינמון
3 תפוחי עץ חמצמצים, מאודים עם מעט סוכר וקינמון
שוקולד למריחה או ריבה
להברשה:
1 חלבון
1/2 כוס אבקת סוכר
כלים:
תבנית התנור, משומנת
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השמרים בכוס אחת מהמים.
  2. מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח עם הסוכר ותמצית הרום או הווניל. צרים גומה במרכז הקמח, ויוצקים לתוכה את השמרים המומסים ואת הביצים. לשים תוך הוספה הדרגתית של יתרת המים והשמן. ממשיכים ללוש, ואם הבצק מעט דביק, מוסיפים מעט קמח, ולשים לבצק רך וחלק. מכסים, ושומרים במקרר למשך לילה.
  3. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 0.5 ס"מ, ומורחים אותו במרגרינה. מקפלים את העלה מצידו הימני עד למרכז, ואחר כך את צידו השמאלי על הצד הימני - מתקבלת רצועה עבה וארוכה. מקפלים את הצד הקרוב עד למרכז הרצועה, ושוב מקפלים כמעטפת. שומרים במקרר שעתיים.
  4. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעלה דק, ושוב מקפלים את שני הצדדים פנימה, ושומרים במקרר שעתיים נוספות.
  5. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 0.5 ס"מ. מורחים את העלה במלית שנבחרה, ומגלגלים לגלילה מהצד הקרוב אל הצד המרוחק.
  6. מניחים את הגלילות בתבנית, מורחים בחלבון ובוזקים מעט אבקת סוכר. אופים 40-35 דקות, עד שהגלילות משחימות.

גיוון:
מבצק זה ניתן להכין גם רוגלך (כ50- יחידות)
להכנת רוגלך מתוקים: מכינים את הבצק לפי ההוראות. מרדדים כל חלק של בצק לעלה עגול, ומושחים במעט שמן. מורחים במלית הרצויה, וחותכים את העיגול ל8- משולשים. מגלגלים כל משולש מהצד הרחב אל הצד המחודד, מורחים בחלבון ובוזקים מעט אבקת סוכר. מעבירים לתבנית משומנת, ואופים כ-20 דקות, עד שהרוגלך משחימים.

להכנת רוגלך מלוחים: מכינים את הבצק עם כל החומרים, פרט לתמצית הרום, הווניל והסוכר. מרדדים את שלושת חלקי הבצק לעלים עגולים, ומושחים בשמן. מפזרים מעט זעתר ומלח, או מעט גבינה צהובה מגוררת. חותכים את העיגול ל8- משולשים, ומגלגלים כל משולש מהצד הרחב אל הצד המחודד. מעבירים לתבנית משומנת, מורחים בביצה טרופה, ואופים כ20- דקות, עד שהרוגלך משחימים.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©