ynet - קלופס חצילים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בשר
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  קלופס חצילים / שגיא קופר

קלופס זאת קציצת בשר בקר עצומת מימדים שבתוכה מסודרות בזו אחר זו ביצים קשות. את הקציצה הזאת אופים בתנור ומגישים בלויית רוטב חום (מעין ציר בשר בתוספות שונות).

ציון גולשים:  (10 מדרגים)
חומרים
500 גרם בשר טחון - חזה בקר יהיה בסדר גמור
חציל בינוני - מקולף וחתוך לקוביות של 2*2 ס"מ
פלפל אדום רגיל - חתוך גס
2 כפות שמיר קצוץ
3 כפות פרורי לחם בתיבול מקסיקני (או תערובת של שתיים וחצי כפות פרורי לחם ושתי כפיות תערובת תבלינים מקסיקנית)
2 פרוסות לחם לבן לא טרי, לא עבות וללא ה"קשה" - חתוכות לקוביות
ביצה אחת, טרופה קלות
כפית מלח
רוטב סויה טוב
פלפל
אופן ההכנה
  1. מטגנים את קוביות החצילים (רצוי בשמן זית) עד שהן מזהיבות, לא יותר. מוסיפים את הפלפל ומאדים עוד כדקה. אם אוהבים את החצילים יותר "מוּשי" ולא "אל דנטה", אפשר לטגן אותם יותר, אבל אז יהיה צורך ביותר שמן והטעם שלהם בתבשיל יהיה הרבה יותר דומיננטי.
  2. מניחים את תערובת החצילים בקערה גדולה ומניחים לה להתקרר מעט. מוסיפים את הביצה, הבשר ופרורי הלחם ומערבבים בעדינות בידיים.
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד הסויה ומערבבים היטב, שוב בעדינות. מעבירים לתבנית אפייה לא גדולה, למשל של טוסטר אובן. אפשר כמובן לאפות בכלי חרס להגשה ולא רק בתבנית.
  4. יוצרים מהתערובת צורה של קציצה מאורכת, סגלגלה. האורך הסופי יהיה בערך 30 ס"מ.
  5. במזלג, מחוררים חורים עמוקים בכמה מקומות לאורך ולרוחב הקלופס. מטפטפים רוטב סויה לתוך החורים ומעט מעל לקלופס. מחליקים את ה"קציצה" וסוגרים את החורים.
  6. אופים כעשר דקות בחום הכי גבוה של התנור או הטוסטר אובן ומנמיכים את החום ל - 180 מעלות צלזיוס לערך לעוד כ - 50 דקות. היות ומדובר בבשר טחון, צריך לשים עין על הקלופס שלא יתייבש. אפשר לצקת מעט מים (כחצי כוס) לתבנית, אם חוששים. מגישים פרוס לפרוסות, עם אורז או תפוחי אדמה וסלט. הפרוסות יוצאות יפות, בצבעי חום/אדום/חציל עם רבועים חומים-לבנים של לחם רך שחלקו ספוג במיצי הבשר ובסויה.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©