ynet - קציצות המבורגר צמחוניות - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

צמחוני
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 אורות רמזור
 יוגורט מנגו קפוא
 הר מקרוני

  קציצות המבורגר צמחוניות / ד"ר פני סטאנווי, מתוך הספר "אוכל טוב לילדים"

בטטה מעניקה להמבורגרים הצמחוניים האלה צבע כתום נחמד, והתערובת הטעימה מאוד של ירקות, שעועית ועשבי תיבול, עושה את הקציצות האלה מוצלחות הרבה יותר מאשר המבורגרים מטופו. בחרו בשעועית כליה אדומה, והיא תיתן גוון חם ועמוק עוד יותר. סלרי ורוטב סויה מוסיפים טעם פיקנטי שכולם ייהנו ממנו. אם אתם מכינים את הקציצות עבור ילדים שגילם מעל 5 שנים, תוכלו להדגיש את המרקם על ידי הוספת כף אחת של גרעיני חמניות וכף אחת של שומשום.

נקודות בונוס

שעועית מספקת חלבונים (לגדילה ולשיפור) כמו גם ויטמין B (לשחרור אנרגיה ולבריאות מערכת העצבים) וויטמין E (לתאי גוף בריאים).

מתאים לפני גיל שנה?

עדיף לבשל שעועית יבשה ולא להשתמש בשעועית משומרת. אין לכלול את רוטב הסויה ויש ולוודא שרסק העגבניות הוא ללא מלח. אין להשתמש בקטשופ קנוי או במלפפונים כבושים.

4-6 חודשים: לא מתאים. נותנים מעט מהבטטה המבושלת, הגזר או הגזר הלבן, כשהם מעוכים עם מעט חלב או עם מי הבישול כחלופה.

6-9 חודשים: מועכים קצת מקציצת הירקות עם מעט חלב או מים.

9-12 חודשים: חותכים את הקציצה לחתיכות קטנות.

ציון גולשים:  (21 מדרגים)
חומרים
375 גרם שעועית ירוקה עדינה, שעועית לבנה או שעועית אדומה, מבושלת או משומרת
375 גרם בטטות כתומות, גזר או גזר לבן חתוכים
2 כפות שמן זית
1 בצל אדום או חום,קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 כף קמח רגיל
1 כף רסק עגבניות
2 כפות רוטב סויה (אם רוצים)
1 כף עלי כוסברה טריים קצוצים (אם רוצים)
להגשה:
4 לחמניות עגולות, פיתות או לחמניות להמבורגרים
4 כפיות מיונז
4 קטשופ (רצוי תוצרת בית)
חופן עלי חסה
אופן ההכנה
  1. מסננים היטב את השעועית ומייבשים אותה על גבי מגבת נייר. מעבירים לקערה ומועכים היטב. מבשלים את הבטטה ואת הגזר או הגזר הלבן במים רותחים במשך 20-25 דקות עד שהם רכים מאוד ואז מסננים ומועכים.
  2. מחממים כף אחת שמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל, את השום ואת הסלרי ומבשלים במשך 5 דקות. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את הבטטה המעוכה או הגזר או הגזר הלבן, ומבשלים בחום נמוך תוך בחישה במשך 5 דקות נוספות. מעבירים לתוך קערה גדולה ומוסיפים את השעועית, את הקמח, את רסק העגבניות, את רוטב הסויה ואת הכוסברה (אם משתמשים בה).
  3. בידיים מקומחות לשים את התערובת ומעצבים 8 קציצות קטנות או ארבע קציצות גדולות שטוחות. מחממים את שארית השמן במחבת.
  4. מטגנים את הקציצות בשתי קבוצות, אם יש צורך בכך. מטגנים במשך 4 דקות, הופכים ומטגנים את הצד השני במשך 3 דקות נוספות.
  5. בינתיים חוצים לחמנייה עגולה, או פיתה, או לחמנייה להמבורגר, בלי לפרק אותה לשני חלקים נפרדים. מורחים מיונז על צד אחד, ועל הצד האחר קטשופ עגבניות. שמים על הבסיס עלי חסה אחדים, חתוכים למידה המתאימה, ומניחים עליהם קציצה. מכסים בחלק השני.

    יש המגישים רק את הקציצות, או בתוספת עגבניה או סלט מלפפונים. ייתכן שילדים גדולים יותר ירצו להוסיף מלפפונים כבושים לכריכי הקציצות שלהם.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©