פורסים את החציל, עם הקליפה, לפרוסות בעובי כ-1/2 סנטימטר, מניחים במסננת וזורים מעל מעט מלח גס. מעמידים לשעה. מייבשים במגבת.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
בינתיים מטגנים את החצילים במעט שמן זית משני הצדדים. מוציאים מהמחבת, חותכים לריבועים ומחזירים למחבת (אפשר לחתוך את החצילים לריבועים לפני הטיגון, אבל כך הם יספגו יותר שמן).
מוסיפים את השום והעגבניות. אם יש צורך מוסיפים רסק עגבניות ומעט מים כדי שהתערובת תהיה דלילה.
מוסיפים את הבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל שחור ומסירים מהאש. מגישים חם עם הפסטה.