1. קולים את הפלפלים. לכל אחד יש את השיטה שלו - אני אוהבת לעשות את זה בתנור, בתכנית גריל. אם משאירים את התנור מכובה אחרי שגומרים אפשר לקלף את הפלפלים בקלות. קולפים וחותכים לקוביות.
2. את העגבניות חולטים במים רותחים, מקלפים וקוצצים לקוביות.
3. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל. כשהוא הופך לשקוף מוסיפים שום, עגבניות ופלפלים ומבשלים כחמש דקות, מדי פעם מערבבים. מוסיפים מים, אורגנו, מלח ופלפל ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות.
4. מורידים את המרק מהאש ומקררים מעט, מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון ומערבלים למחית חלקה (אפשר גם עם בלנדר מוט ישירות בתוך הסיר). מוסיפים חומץ ומצננים. כשהמרק קר מערבבים פנימה את היוגורט, טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים קר עם יוגורט צונן ועלה נענע מרענן