ynet - חיתוכיות טופי עם אגוזים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  חיתוכיות טופי עם אגוזים / עידית חייט

ציון גולשים:  (11 מדרגים)
חומרים
לקרמל:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
לבסיס:
1 כוס + 1 כף שטוחה קמח
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר דמררה או סוכר חום
1 ביצה גדולה
1/2 כפית תמצית וניל
לציפוי:
75 גרם חמאה
3 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס שמנת מתוקה
1.5 כוסות אגוזי לוז או אגוזי פקאן או אגוזי מלך קלויים, קלופים וחצויים
אופן ההכנה
  1. הקרמל: שמים את הסוכר בסיר בינוני בעל תחתית עבה ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב, כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס. מבשלים עוד דקה, בלי לערבב, עד שמתקבל סירופ בצבע זהוב-חום ומסירים מייד מהכיריים (אך לא מכבים את הלהבה).
  2. תוך כדי ערבוב מתמיד מוסיפים את המים הרותחים ומחזירים אל הכיריים. מערבבים היטב, עד שהגושים נמסים, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 6-7 דקות, על להבה נמוכה, ומערבבים מדי פעם (כדי שהקרמל לא ישרף). מסירים מהכיריים ומניחים להצטנן.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים קלות תבנית בגודל 23X33 ס"מ, גוזרים גליון של נייר אפיה כך שיתאים בדיוק לתבנית. מניחים את נייר האפיה ומהדקים היטב לתחתית התבנית (שימון התבנית יגרום לנייר להידבק לתבנית).
  4. הבסיס: שמים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח בקערה בינונית ומערבבים.
  5. שמים את החמאה והסוכר בקערה בינונית וממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על להבה נמוכה). מעבירים לקערת מערבל או למעבד המזון ומתחילים לערבל במהירות בינונית-גבוהה כ-2 דקות. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל וממשיכים לערבל. מוסיפים כף וחצי מהקרמל וממשיכים לערבל.
  6. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבלים לעיסה אחידה, סמיכה ודביקה קצת. בעזרת מרית, מורחים את העיסה על תחתית התבנית ואופים 10 דקות, עד הזהבה. מוצייאם את התבנית מהתנור ומכבים אותו.
  7. הציפוי: שמים את החמאה, אבקת הסוכר, השמנת ושארית הקרמל בסיר בינוני, מערבבים ומחממים, על להבה בינונית, לקבלת נוזל חלק ומבריק. מסירים מהכיריים, מוסיפים את האגוזים, מערבבים ויוצקים על פני הבסיס החמים. מצננים ומאחסנים במקרר כשעה, עד שהציפוי קשה. חותכים לריבועים בגודל 2X2 ס"מ, ומסירים את שרידי נייר האפיה מתחתית העוגיות.

    שומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר (אם לא חם מדי), עד יומיים. במקפיא עד חודש. מפשירים בטמפ' החדר כמה דקות.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©