טרחה ראשונית אבל הכרחית, כדי שהדג לא יתפרק בבישול: קונים שלושה קרפיונים, חוצים אותם לאורכם, מקפיאים יממה, ואז מפשירים שוב ושוטפים במסננת.
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
ציון גולשים:
(23 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
לקרפיונים:
3 קרפיונים חצויים לאורכם
קמח לקימוח הדגים
מלח
פלפל שחור
שמן קנולה לטיגון עמוק
לפפרונטה:
2 כפות שמן
3 בצלים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים ירוקים
1 כף שטוחה שום כתוש
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
הקרפיונים: מקמחים את הדגים בתערובת של קמח רגיל ומעט מלח ופלפל.
מחממים את השמן בסיר עד שהוא רותח, ומטגנים את הדגים משני הצדדים, עד להזהבה.
הפפרונטה: בסיר אחר, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפלפלים. מכסים ומבשלים על להבה קטנה, עד שהפלפלים רכים. מתבלים בשום הכתוש, במלח ובפלפל.
ההגשה: מסדרים על צלחות הגשה ערמות פפרונטה חמה, ומניחים עליהן את הדגים.